Σάββατο
28
Ιανουάριος
TOP

Πότε θα… πατήσει το κουμπί των εκλογών ο Μητσοτάκης

Αναμφισβήτητα στο πολιτικό πεδίο το θέμα των ημερών είναι οι εκλογές, πότε δηλαδή θα… πατήσει τελικώς το κουμπί ο Μητσοτάκης. Η όλη επικαιρότητα μάλιστα λαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά με την ακρίβεια, τα μέτρα στήριξης και τις παρακολουθήσεις να είναι εκείνα που κυριαρχούν στην ατζέντα. Το σίγουρο είναι πως η στρατηγική των κομμάτων έχει αναδιαμορφωθεί και έχει αποκτήσει πλέον… εκλογικό ρυθμό με εμφανή αυτά τα χαρακτηριστικά στις τελευταίες περιοδείες.

Χαρακτηριστικά λοιπόν για την εξέλιξη όλων αυτών είναι τα όσα μεταφέρονται στην στήλη dark room στο www.newmoney.gr:

Το κλίμα για προκήρυξη εκλογών δημιουργήθηκε περισσότερο από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά από εκείνη του Στράτου Φαναρά για το Mega ο οποίος θεωρείται ο πιο έμπειρος εξ όλων και είναι και ο μόνος που κάνει αναγωγή στο 100% των ψήφων όπως δηλαδή γίνεται σε όλα τα γκάλοπ στο εξωτερικό.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση είναι σήμερα με τις αναγωγές στο 36,5% που υποστηρίζει η έρευνα (26,3% ο ΣΥΡΙΖΑ και 14,2% το ΠΑΣΟΚ) τότε αλήθεια -λένε- τι άλλο περιμένει ο πρωθυπουργός αφού απέχει μία μονάδα από την αυτοδυναμία; Παρόμοια νούμερα δίνει και ο εξίσου σοβαρός δημοσκόπος Γεράκης – χωρίς να κάνει τελική εκτίμηση ψήφου. Αν έκανε κι αυτός όμως, κάπου εκεί περίπου θα οδηγούσαν, σε ένα 37% με μια διαφορά τελική 8-9 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε οι κάλπες

-Το ερώτημα λοιπόν είναι πότε θα ξεκινήσει τη μακρά διαδικασία της κάλπης ο Μητσοτάκης γιατί, όπως ξέρετε, αυτήν την τετραετία θα είναι και διπλές λόγω απλής αναλογικής (λένε ότι και ο ίδιος ο Τσίπρας, εκ των υστέρων, παραδέχτηκε ότι ήταν μια μεγάλη ανοησία). Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά, για να έχουμε κυβέρνηση το Πάσχα ο Πρωθυπουργός πρέπει να «τελειώνει το θέμα» μέχρι (το πολύ) το τέλος του Ιανουαρίου, αφού με το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης μεσολαβούν τρεις εβδομάδες υπηρεσιακής κυβέρνησης τουλάχιστον, άρα πάμε για… καλό Πάσχα. Δηλαδή, δεύτερη κάλπη ίσως Κυριακή των Βαΐων προκειμένου να πάει ο κόσμος μια και καλή στα χωριά του και να περάσει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα εκεί.

Οι συνομιλητές του…

-Μου λένε λοιπόν συνομιλητές του ότι με την επιφύλαξη πως όταν δεν θέλει να γίνει κάτι γνωστό ο Μητσοτάκης είναι… μετρ της γριφολογίας, αυτή τη φορά το σκέφτεται σοβαρά να πάει σε κάλπες προ του Πάσχα γιατί μετά αρχίζουν διάφορα θέματα όπως οι πανελλήνιες, οι διακοπές, τα τριήμερα, οι καλοκαιρινές μπίζνες με τις οποίες ασχολείται η μισή Ελλάδα και αλλά τέτοια που δεν παραπέμπουν σε κλίμα πόλωσης και διλημμάτων που χρειάζεται για να πάει στις κάλπες. Επίσης, μου λένε, ότι… τα λεφτά, συντάξεις, επιδόματα, κ.λπ. θα πέσουν Ιανουάριο και Φεβρουάριο και τότε ο κόσμος θα τα θυμάται, μετά όλα «αλέθονται» και ξεχνιούνται. Βασικά απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει κανείς που να του λέει να τις κάνει αργότερα, δηλαδή Μάιο – Ιούλιο, γιατί δεν βλέπει κανείς οφέλη αλλά κινδύνους. Άλλωστε, η θεωρία ότι οι μεγάλες ηλικίες -που σαρώνει η ΝΔ- δεν μετακινούνται με τα χιόνια δεν ισχύει, γιατί τον Μάρτιο που μιλάμε για πρώτη κάλπη δεν χιονίζει στην Ελλάδα. Η δε θεωρία ότι οι πιτσιρικάδες -που πάει σχετικά καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ- θα λείπουν διακοπές ή σε εποχιακές δουλειές το καλοκαίρι μάλλον τραβηγμένη ακούγεται.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ πατώντας εδώ