Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Πότε θα… στεριώσουμε στα εργασιακά;

Η πανδημία πυροδότησε ένα κύμα μαζικών παραιτήσεων που οφείλεται σε χρόνια καταπιεσμένης κούρασης, στην εμφάνιση ελκυστικότερων θέσεων εργασίας, στην αλλαγή προτεραιοτήτων τα τελευταία δύο χρόνια ή την ανάληψη πολλών ευθυνών στο σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαπιστώνει πρόσφατη έρευνα της Microsoft, η «Μεγάλη Παραίτηση» που ναι μεν ακούστηκε περισσότερο στις ΗΠΑ, αλλά σίγουρα άφησε το αποτύπωμά της σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ανάλογα με την ηλικία

Η διεθνής έρευνα της Microsoft καταδεικνύει ότι το 52% των νέων εργαζομένων (Gen Z – 18 έως 26 ετών – και Millennials – 27 έως 41 ετών) κατά πάσα πιθανότητα θα μπει στον πειρασμό να αλλάξει εργοδότη μέσα στο 2022. Παρότι είναι μέχρι ένα σημείο αναμενόμενο για έναν νέο εργαζόμενο να θέλει να πάρει καινούργιες εμπειρίες σε διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον, το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 3% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, το 35%, ένα μεγάλο δηλαδή ποσοστό των Gen X (42 έως 55 ετών) και των Boomers (56 έως 75 ετών), μοιράζεται ακριβώς την ίδια σκέψη. Στην έρευνα της Microsoft συμμετείχαν 31.102 εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου ή ελεύθεροι επαγγελματίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Εύκολη μετάβαση

«Η Μεγάλη Παραίτηση ήρθε για να μείνει και η αφοσίωση στην δουλειά είναι ένα στοιχείο του παρελθόντος», δηλώνει χαρακτηριστικά η Victoria Short, διευθύνουσα σύμβουλος στην Randstad της Βρετανίας. Η εταιρεία αυτή διεξήγαγε έρευνα στην Βρετανία, όπου διαπίστωσε ότι σχεδόν επτά στους δέκα Βρετανούς εργαζομένους δηλώνουν έτοιμοι να αλλάξουν δουλειά μέσα στο επόμενο δίμηνο. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μόλις το 16% αυτών εξέφρασε ανησυχίες για την προσπάθεια εύρεσης νέας δουλειάς.

Πηγη: moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC