Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Power pass: Δεύτερη ευκαιρία… γιοκ, επίδομα ρεύματος για τους «προσεκτικούς», ποιοι κόπηκαν

Δεν θα έχουν την δυνατ΄ότητα τροποποιητικών δηλώσεων δικαιούχοι του power pass που είχαν λάθος το αριθμό παροχή τους.

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες στο Dnews πως πολλοί δικαιούχοι δεν θα πληρωθούν καθώς διαπιστώθηκε λάθος στον αριθμό παροχής τους. Το λάθος του συστήματος και ταυτόχρονα η μη έγκαιρη ταυτοποίηση του λάθους από τους δικαιούχους είχε ως αποτέλεσμα να τους πιστωθούν λάθος χρήματα που δεν αντιπροσωπεύουν τα ποσά που έδωσαν σε προμηθευτές ενέργειας.

Σε επικοινωνία του Dnews με το ΥΠΟΙΚ έγινε σαφές πως το ενδεχόμενο να ανοίξει τροποποιητική αίτηση με σκοπό να περιοριστούν τα λάθη, δεν υπάρχει.

Οι πληρωμές που έρχονται θα αφορούν τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις τους βρίσκονταν την Παρασκευή ακόμα υπό εκκαθάριση καθώς επίσης και η πληρωμή για τον Ιούνιο σε όσους έλαβαν εκκαθαριστικό τον συγκεκριμένο μήνα.

Πρόκειται για νέους δικαιούχους μιας νέας επιδότησης καθώς, μέχρι την Πέμπτη δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρξει και επιδότηση ρεύματος μέσω power pass και για τον Ιούνιο.

Για τους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν καθώς οι αιτήσεις τους ήταν ακόμα υπό εκκαθάριση θα πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων και θα πληρωθούν με το επόμενο κύμα πληρωμών, το οποίο πιθανότατα θα είναι μέσα σε αυτή τη βδομάδα, ίσως και σήμερα.

Συνολικά έγιναν 2,9 εκατομμύρια αιτήσεις για το Power Pass και εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια. Η επιδότηση αφορούσε στο 60% της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ομως περί τις 400.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν, για τους εξής λόγους σύμφωνα με το OPEN:

  • Ο καταναλωτής έχει σταθερό τιμολόγιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής
  • Η επιβάρυνση στον λογαριασμό του καταναλωτή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν κάτω από 30 ευρώ
  • Ο καταναλωτής έχει κοινωνικό τιμολόγιο και έχει επιδοτηθεί ήδη 95%-100%.
  • Δήλωση επαγγελματικής έδρας αντί για πρώτης κατοικίας

ΠΗΓΗ dikaiologitika.gr