Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Που κινείται η αγορά ελαιολάδου -Ποια τα… προμηνύματα για τη νέα περίοδο (video)

Παγωμένες παραμένουν οι πράξεις γύρω από το ελαιόλαδο με τα λίγα αποθέματα που υπάρχουν να μην βγαίνουν στην αγορά και ταυτόχρονα την κλιματική κρίση να «απειλεί» τη φετινή ελαιοπαραγωγή. Στο θέμα αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Γιώργος Οικονόμου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST σημειώνοντας «Είχαμε 2 χρονιές με μικρή παραγωγή με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές, ευνόησε τους παραγωγούς που πράγματι χρειαζόταν, ωστόσο το βλέμμα πρέπει να είναι  στους καταναλωτές για να κρατήσουμε υψηλά την κατανάλωση».

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία για την φετινή παραγωγή είναι θετικά «Μάλλον καλά είναι τα στοιχεία για τη φετινή χρονιά ευελπιστούμε σε μια κατάσταση ισορροπίας και οι ελαιοπαραγωγοί να καρπωθούν αλλά και οι καταναλωτές να μπορέσουν να συνεχίσουν να αγοράζουν αυτό το χρυσάφι».

Όσον αφορά στο πάγωμα των εμπορικών πράξεων επεσήμανε «Η κατανάλωση έχει πέσει σε διεθνές επίπεδο καλό θα ήταν τα λίγα αποθέματα να βγουν στην αγορά που τώρα είναι σε καλό ύψος για τον παραγωγό…προβλήματα για τα αποθέματα έχουν παρατηρηθεί στην ποιότητα κα η ανίχνευση φυτοπροστατευτικών ουσιών».