Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Προσοχή στους επόμενους 2,5 μήνες – Γιατί ο Νοέμβριος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας

Για θωράκιση της χώρας προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης καθώς η κακοκαιρία Daniel δεν είναι η μόνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς όπως αναφέρει οι επόμενοι 2,5 μήνες είναι πιο επικίνδυνοι.

Όπως ανέφερε στο Open, ο μετεωρολόγος: “Το φθινόπωρο είναι μπροστά μας, οι θάλασσες είναι πολύ ζεστές και καθώς περνάνε τα συστήματα κακοκαιριών από τα βορειότερα τμήματα, είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε και πάλι συστήματα βαρομετρικά χαμηλά που μπορούν να δώσουν συστήματα στη χώρα μας. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε και όσο η φύση μας δίνει περιθώριο πρέπει να οργανωθούμε”.

Ο Νοέμβριος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας γιατί τότε έρχεται πιο ψυχρός αέρας, αλληλοεπιδρά με τις θαλάσσιες εκτάσεις, που είναι ακόμα πιο θερμές και δημιουργούν έντονες κακοκαιρίες”, σημειώνει και τονίζει πως: “Έχουμε μπροστά μας 2,5 μήνες αρκετά πιο επικίνδυνους και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπ όψιν μας”.

“Τις επόμενες ημέρες 7-10 ημέρες δεν θα μας απασχολήσει κάποιο αξιόλογο κύμα κακοκαιρίας που θα μπορούσε να δώσει φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές”, είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

πηγή: www.thetoc.gr