Τρίτη
31
Ιανουάριος
TOP

Προκήρυξη 10 μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο Σπάρτης – Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος

Μετά από ένα μεγάλο δύσκολο διάστημα, η εικόνα της πανδημίας φαίνεται να βελτιώνεται και αυτό αποτυπώνεται και στις νοσηλείες, στα νοσοκομεία της χώρας.

Την ικανοποίησή της για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, στα δύσκολα, η πανδημία στο νοσοκομείο της Σπάρτης καθώς και στην νοσηλευτική μονάδα Μολάων , εξέφρασε προσκεκλημένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης  Best, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Εύη Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας πως τώρα,  η εικόνα είναι πολύ καλή, καθώς νοσηλεύονται μόνο 8 ασθενείς, παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην κοινότητα.

“Έως τώρα τα καταφέραμε πολύ καλά, με κούραση βέβαια του προσωπικού…  και μάλιστα έχουμε έτοιμο το επιχειρησιακό μας σχεδιασμό για ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας”, υπογράμμισε η κ. Ππαπαγεωργίου, για να συμπληρώσει ότι γίνεται προσπάθεια και για την στελέχωση των υγειονομικών μονάδων της Λακωνίας , ενώ  ήδη έχει γίνει προκήρυξη για την πλήρωση 10 μόνιμων θέσεων με γιατρούς πρώτης γραμμής.

Την ίδια ώρα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες , για να απελευθερωθεί χώρος στο οικόπεδο του νοσοκομείου Σπάρτης , προκειμένου μέσα στο 2023 να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου νοσοκομείου από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” , με χρονοδιάγραμμα το 2025 να παραδοθεί στους πολίτες.

Πρόκειται όπως είπε η κ. Παπαγεωργίου για ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, τόσο σε ξενοδοχειακό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό, όσο και με ειδικότητες που υπάρχουν σε μεγάλα νοσοκομεία.