Τετάρτη
22
Μάρτιος
TOP

Προσωρινή κράτηση των δυο συλληφθέντων για τη διακίνηση των μεταναστών που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Πύλου

Την προσωρινή κράτηση των δυο συλληφθέντων για τη διακίνηση των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή 55 ν.μ. νότια της Πύλου στις 19 του μηνός.

Οι δυο συλληφθέντες, ένας 59χρονος και ένας 25χρονος από την Αίγυπτο και τη Συρία, παρουσιάστηκαν ενώπιον της κας Ανακρίτριας Β΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Καλαμάτας, όπου με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση τους και η μεταγωγή τους σε κατάστημα κράτησης.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  1. Στις 19-11-2022 και περί ώρα 04:40 το Μ/V «LAURA BASSI» σημαίας Ιταλίας έλαβε εντολή από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης/ Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ), να συμμετάσχει σε περιστατικό έρευνας και διάσωσης, ικανού αριθμού επιβαινόντων από ιστιοφόρο σκάφος που βρισκόταν σε δυσχερή θέση , δυτικά της Πύλου, και είχε αιτηθεί την παροχή συνδρομής.
  2. Περί ώρα 07:00, το Μ/V «LAURA BASSI» σημαίας Ιταλίας, εντόπισε το προαναφερόμενο ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 54 ναυτικά μίλια περίπου δυτικά της Πύλου. Άμεσα εκκίνησε διαδικασία διάσωσης, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, η οποία ολοκληρώθηκε περί ώρα 14:45. Ακολούθως, δόθηκε εντολή από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης/ Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ), να προσεγγίσει τον λιμένα Καλαμάτας, ώστε να αποβιβάσει τα διασωθέντα άτομα.
  3. Εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στις 20-11-2022 και περί ώρα 01:45 στον λιμένα Καλαμάτας, όπου αποβίβασε ασφαλώς τους διασωθέντες. Από την καταμέτρηση προέκυψε ότι πρόκειται συνολικά για ενενήντα δύο άτομα, όλοι αλλοδαποί.
  4. Από την Υπηρεσία μας, συνελήφθησαν δύο (02) άτομα εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών υπηκόων κατά παράβαση των Ν. 3386/05 και Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς και έκθεση ζωής σε κίνδυνο κατά παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.
  5. Ανωτέρω συλληφθέντες προσήχθησαν στις 23-11-2022 ενώπιον κ. Ανακρίτριας Β΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Καλαμάτας όπου με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση τους και η μεταγωγή τους σε κατάστημα κράτησης.

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ