Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ για τους ξεχασιάρηδες οδηγούς -Tι δεν πρέπει να αφήνουμε στο αυτοκίνητο

Μόνο λίγα δεν είναι τα περιστατικά εκούσιας ή μη εγκατάλειψης ζώου στο εσωτερικό αυτοκινήτων, με τον πέλεκυ για τους κηδεμόνες να πέφτει βαρύς.

Ο καθένας από εμάς που είχε την τύχη στη ζωή του να συνυπάρξει με κάποιο ζώο, μπορεί να καταλάβει την ευεργετική επίδραση που έχουν οι (συνήθως) τετράποδοι φίλοι μας στην ψυχολογία μας, στο χαρακτήρα μας, και γενικότερα στην καθημερινότητά μας.

Όπως, ωστόσο, συμβαίνει και με ένα παιδί, κάθε ζώο συντροφιάς απαιτεί την προσήκουσα υπευθυνοτητα από τη μεριά μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα εκτεθεί σε κίνδυνο. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι η φροντίδα και η προστασία ενός συναισθανομένου έμβιου πλάσματος αποτελεί πράξη πολιτισμού και αγάπης.

Παρά τις εκκλήσεις των φιλοζωικών συλλόγων για παροχή φροντίδας στους τετράτροχους φίλους μας, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που λησμονούν γρήγορα τις ευθύνες που συνεπάγεται η κατοχή ενός ζώου συντροφιάς.

Όπως, μάλιστα, μας έχει αγνωστοποιηθεί από αναγνώστες του carandmotor.gr, πολλά περιστατικά παραμέλησης ζώων λαμβάνουν χώρα εντός των αυτοκινήτων, με τους κηδεμόνες να αποβιβάζονται από την καμπίνα, ξεχνώντας ότι στα πίσω καθίσματα υπάρχει ένα ζωντανό πλάσμα.

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία εθελένοντριας φιλοζωικής οργάνωσης του Βόρειου Τομέα Αθηνών, η οποία μας ενημέρωσε ότι πρόσφατα έλαβε γνώση για ένα περιστατικό όπου ο κηδεμόνας ενός ΙΧ έτρωγε σε ταβέρνα, την ίδια ώρα που το σκυλάκι του ήταν κλειδωμένο στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη carandmotor.gr