Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Ψάχνεται… για την ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας ο Νίκας -Σήμερα η κλειστή τεχνική σύσκεψη

Το… παραθυράκι που θα προκύψει για να αιτιολογήσει την άποψή του σχετικά με την θέση που πρέπει να πάρει καθώς φθάνει η ώρα για να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ για το μεγάλο  αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, αναζητά Παναγιώτης Νίκας.

Μένει να φανεί το προς τα που θα… κλίνει αυτή η άποψη, που αρχικά είχε πολύ από… ήξεις αφίξεις και μια συνθήκη που έγερνε περισσότερο προς το “κατά” στη ΜΠΕ, με τα όσα είχε… προτρέξει να πει -και να προκαταβάλει- με τη δήλωσή του λίγες ώρες μετά την οριακή απόφαση του Δ.Σ.

Για σήμερα στις 7 έχει προγραμματιστεί η τεχνικού χαρακτήρα σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, η οποία θα είναι… κλειστή.

Ειδικότερα -με βάση την ενημέρωση- η σχετική πρόσκληση που έχει σταλεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνεται, μεταξύ άλλων, προς τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τους αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Οικονομικών και Διοίκησης Χρήστο Λαμπρόπουλο -με την ιδιότητά τους και ως μηχανικοί- καθώς επίσης προς τους εκπροσώπους φορέων του τεχνικού κόσμου (ΤΕΕ), όπως και σε υπηρεσιακούς τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, αλλά προς τον μελετητή του εν λόγω έργου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έργο ξεκίνησε επί ημερών του κ. Νίκα ως δημάρχου Καλαμάτας μετά τις καταστροφικές του 2016 και τώρα… προβληματίζεται, ενώ και η θέση του ΠΕΣΥ στο αντίστοιχο έργο που πέρασε πέρυσι στην Κορινθία ήταν ομόφωνη.