Πέμπτη
18
Αύγουστος
TOP

Πύργος: Η τραγική ιστορία του άνδρα που κυκλοφορούσε με ρόπαλο

Μετά από τροχαίο έχασε τη δουλειά του και το μισό του πρόσωπο αφού καταστράφηκε όλη η άνω γνάθος του με αποτέλεσμα έκτοτε να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να φάει και να μιλήσει.

Τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση πως ένας άνδρας στον Πύργο Ηλείας κυκλοφορεί τις νύχτες και κυνηγά πολίτες, κρατώντας ένα πριόνι και ένα ξύλινο ρόπαλο με τίτλους όπως «τρόμος με πριόνια και τσεκούρια στον Πύργο» ή «μανιακός καταδιώκει πολίτες» να προκαλούν εύλογα μεγάλη ανησυχία.

Όμως, όπως φαίνεται, η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτούς τους τίτλους, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Και αυτό γιατί πίσω από την ιστορία του ανθρώπου που γρήγορα βιάστηκαν κάποιοι να καταδικάσουν ως μανιακό που κυνηγά στη μέση του δρόμου αθώους πολίτες κρύβει πίσω της μια σειρά από τραγικά γεγονότα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την πράξη του, ωστόσο δείχνουν ότι η απανθρωπιά μπορεί να οδηγήσει κάποιον στα άκρα.

Έχασε το μισό του πρόσωπο και τη δουλειά του

Ο Θύμιος, 40 χρονών σήμερα, μέχρι το 2008 είχε μια φυσιολογική ζωή. Τότε όμως και μέσα σε μία στιγμή όλα άλλαξαν.

Ενώ βρισκόταν στην Τρίπολη όπου ζούσε και εργαζόταν, είχε ένα τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε το οποίο εκτός από τα κατάγματα που του επέφερε, του στέρησε και το μισό του πρόσωπο αφού καταστράφηκε όλη η άνω γνάθος του με αποτέλεσμα έκτοτε να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να φάει και να μιλήσει.

Έχασε τη δουλειά του, έχασε τους φίλους του, το χαμόγελό του, έχασε όλα αυτά που για πολλούς θεωρούνται δεδομένα.

Πήρε την απόφαση να μετακομίσει στον Πύργο και να ζήσει αξιοπρεπώς με το πολύ μικρό επίδομα που λαμβάνει το οποίο μόλις και μετά βίας αρκεί για να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, ένα σπίτι το οποίο πολλάκις έχει γίνει στόχος ανεγκέφαλων οι οποίοι κατά καιρούς προσπάθησαν να του κάνουν την ήδη πολύ δύσκολη ζωή του δυσκολότερη πετώντας του πέτρες και κροτίδες και κοροϊδεύοντάς τον χωρίς να διστάζουν πολλές φορές να καυχηθούν κιόλας για τα «επιτεύγματά» τους.

Το μπούλινγκ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο Θύμιος φαίνεται πως έπεσε για μια ακόμα φορά θύμα μπούλινγκ.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν είδαμε έναν άνδρα να κρατά αντικείμενο στο χέρι και να έχει εμπλακεί σε ανθρωποκυνηγητό με άλλους νεαρούς, εκ των οποίων σίγουρα ο ένας φέρεται να κρατά αιχμηρό – πιθανότατα- αντικείμενο χωρίς ωστόσο κανείς να ασχοληθεί με το τι ήθελαν αυτοί εκεί, παρά μόνο στάθηκαν στο τι έκανε εκεί ο 40χρονος που απ’ ότι φαίνεται δεν άντεξε και «όπλισε» το χέρι του είτε για να κάνει κακό σε αυτούς που του καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια, είτε για τους τρομάξει και να τον αφήσουν ήσυχο.

Αγνοείται

Το συγκεκριμένο συμβάν, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, φαίνεται να έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και κυρίως στο διάστημα 2 με 5 τα ξημερώματα.

Η  Αστυνομία δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία στα χέρια της,  όμως έχει ξεκινήσει την αναζήτησή του συγκεκριμένου ανθρώπου γιατί από τη μέρα που το θέμα πήρε έκταση, τα ίχνη του έχουν χαθεί και εκφράζονται φόβοι ακόμα για την ίδια του τη ζωή.

Η συγκλονιστική συνέντευξη: Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι γιατί θα τρομάξει

Οι βλάβες που επέφερε στον Θύμιο το τροχαίο που είχε το 2008, τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα. Ολόκληρη η άνω γνάθος του είναι κατεστραμμένη, με αποτέλεσμα τόσο για να μιλήσει όσο και να τραφεί να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη ενώ φοράει και μόνιμα χειρουργική μάσκα.

Ζει μόνος του στον Πύργο και η δουλειά για αυτόν είναι απαγορευτική και έτσι αναγκάζεται να ζει με ένα επίδομα και ό,τι του παρέχουν κάποιοι από τους γείτονές του.

«Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει», είχε τονίσει βουρκωμένος και με τρεμάμενη φωνή το 2011 στην ΟΡΤ που είχε προσπαθήσει να αναδείξει το θέμα και να δοθεί λύση γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

«Θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο ένας γιατρός να με δει και να μου πει τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο», είχε συμπληρώσει.

πηγή:in.gr