Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
TOP

Πύργος-Καλό Νερό: Παράταση μέχρι την Άνοιξη του 2023 στα έργα αναβάθμισης

Την πρώτη παράταση πήρε το σημαντικό οδικό έργο που αφορά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον άξονα Πύργος-Καλό Νερό. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το έργο πήρε παράταση 9 μηνών και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2023.

Στο έργο δίδεται παράταση καθώς σύμφωνα με την απόφαση υπήρξε διακοπή εργασιών διάρκειας 2 μηνών, υπήρξε αύξηση φυσικού αντικειμένου λόγω της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών, που απαιτεί ανάλογη αύξηση του χρόνου εκτέλεσης της σύμβασης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών, κατά τους χειμερινούς μήνες που προηγήθηκαν.

Παραλληλα συνέβαλαν όπως αναφέρεται, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο (ενεργειακή και υγειονομική κρίση κ.λ.π)
έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση υλικών λόγω έλλειψης πρώτων υλών.

Οι υπογραφές του έργου είχαν πέσει στις 23 Ιουλίου 2020 με ορίζοντα ολοκλήρωσης 730 ημέρες δηλαδή περίπου τον φετινό Ιούλιο. Πλέον βάσει της απόφαση η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι στις 9 Απριλίου 2023. Ανάδοχος του έργου είναι η ΟΔΟΣ ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 46,53%.

Το συγκεκριμένο διαπεριφερειακό έργο μήκους 54χλμ. που περιλαμβάνει εργασίες τόσο στον Νομό Ηλείας όσο και στον Νομό Μεσσηνίας και βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου τμήματος και αυξάνει το επίπεδο της οδικής ασφάλειας. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το αρχικό κόστος του έργου έφτανε τα 19,8εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 15,96εκατ.ευρώ).  Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και πιο συγκεκριμένα από το ΕΠ ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη ypodomes