Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Πύργος: «Με χτυπούσαν με μανία και ανθρωποκτόνο πρόθεση» – Την Παρασκευή η απόφαση για τον άγριο ξυλοδαρμό στην Παλαιά Αγορά

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί, εκτός απροόπτου, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας σχετικά με την ενοχή ή μη των κατηγορούμενων για τον άγριο ξυλοδαρμό που είχε λάβει χώρα την Πρωτοχρονιά του 2018 σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στην Παλαιά Αγορά του Πύργου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», στη δικάσιμο αναμένεται να γίνει η επισκόπηση του βίντεο που έχει προσκομίσει ενώπιον των δικαστικών αρχών το θύμα της επίθεσης, το οποίο ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τουλάχιστον είκοσι άτομα.

Όσον αφορά την υπόθεση, τα ξημερώματα τις 1ης Ιανουαρίου 2018 και ώρα 04:00 το 44χρονο θύμα δέχθηκε άγρια επίθεση από μια ομάδα ατόμων, έξω από club στην Παλαιά Αγορά, στο κέντρο του Πύργου. Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε λίγες ώρες αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο παθών είπε ενώπιον των αστυνομικών ότι του επιτέθηκαν καθώς αρνήθηκε σε άτομο την είσοδό του στο μαγαζί. Όπως ισχυρίστηκε ο 44χρονος, το άτομο αυτό, το οποίο το έχει κατονομάσει στην κατάθεσή του, τον έπιασε από το πέτο, τον απείλησε και τον εξύβρισε.

Στην συνέχεια, κατά τα λεγόμενα του θύματος, το άτομο αυτό, στο οποίο δεν επετράπη η είσοδος στο μαγαζί, κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο και άλλα άτομα, που μετά από μερικά λεπτά κατέφθασαν με δύο οχήματα στη συμβολή των οδών Κρεστενίτου και Καραϊσκάκη, από τα οποία βγήκαν δεκαπέντε με είκοσι άτομα και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του. Καταθέτοντας για την στιγμή της επίθεσης, ο 44χρονος ανέφερε ότι είχαν όλοι τους επιθετικές διαθέσεις και ξεκίνησαν να το χτυπούν με μανία αλλά και με «ανθρωποκτόνο πρόθεση», όπως υποστήριξε, σε όλο του το σώμα με κλωτσιές, με ποτήρια που κρατούσαν και με ένα σκαμπό που υπήρχε έξω από το μαγαζί, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του κάνουν ράμματα όταν μετέβη στο νοσοκομείο του Πύργου. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού φυγάδευσε το θύμα εντός του καταστήματος και στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, όμως τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση είχαν αποχωρήσει.

Στην ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε κακώσεις στο κεφάλι που προκλήθηκαν από θλών όργανο, αλλά και στα χέρια.

ΠΗΓΗ patrisnews.com