Τρίτη
27
Φεβρουάριος
TOP

“Εικονική μετακίνηση στη Ρουμανία” – Το Πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιείται φέτος στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας “Εικονική μετακίνηση στη Ρουμανία”

Η τελευταία εικονική διακρατική μετακίνηση  στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας των 5 χωρών του προγράμματος «Les fables, miroir de la vie» που συντονίζει το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε από τις 28 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2022 και στη διάρκειά της οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Βουκουρέστι και τα ιστορικά του μνημεία, το  κάστρο Μπραν,  γνωστό ως «το κάστρο του κόμη Δράκουλα» του μυθιστορήματος του Bram Stoker,  το  ρουμανικό σχολείο  Mircea Sântimbreanu και τις δραστηριότητες των μαθητών του.  Επίσης  οι μαθητές  όλων των χωρών του προγράμματος συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες που οργάνωσε το ρουμανικό σχολείο: ζωγραφική, πάζλ, παιχνίδι Kahoot.it κ. ά.

Στη  συνάντηση  αυτή έγινε η παρουσίαση του « Livret de fables Erasmus », του μικρού βιβλίου μύθων που έγραψαν οι μαθητές των χωρών του προγράμματος και εκδόθηκε στο Βουκουρέστι. Μέσα από τους μύθους τους οι μαθητές προσπάθησαν να θίξουν διάφορα θέματα της ανθρώπινης ζωής δίνοντας φωνή στα ζώα των μύθων τους. Σκύλοι κροκόδειλοι, αράχνες, μυρμήγκια, αετοί, τυφλοπόντικες, γάιδαροι, πουλιά, ψάρια, κοκόρια, κουνούπια ακόμη και ο ίδιος ο Δράκουλας των Καρπαθίων ζωντανεύουν  μέσα στις σελίδες του βιβλίου και προσπαθούν να φωτίσουν τις αδυναμίες και τα παραπτώματα των ανθρώπων.

Όμως τα ζώα των μύθων δεν ζωντάνεψαν μόνο μέσα στις σελίδες του βιβλίου σε αυτή την συνάντηση, ζωντάνεψαν και μέσω διαφορετικών τεχνικών δραματοποίησης που επέλεξαν οι μαθητές των χωρών του προγράμματος για να παρουσιάσουν τους μύθους τους.   Κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, μαριονέτες είχαν την τιμητική τους. Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας παρουσίασαν με την τεχνική του θεάτρου Σκιών τους μύθους που έγραψαν οι μαθήτριες Κουτσοδημητροπούλου Ελένη και Χατζηβασιλείου Ιωάννα.

Η μετακίνηση έκλεισε με αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος από όλους τους συμμετέχοντες.