Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Νίκος Κουτουμάνος: “Επιλεκτικότητα σε σοβαρές καταγγελίες” – Τι δήλωσε ο Αντώνης Κατσάς για τη σύλληψη των δυο ατόμων στην Καλαμάτα

“Επιλεκτικότητα σε σοβαρές καταγγελίες” καταγγέλει ο Νίκος Κουτουμάνος με αφορμή τη σύλληψη των δυο ατόμων στην Καλαμάτα. Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στην “απαράδεκτη” σύλληψη του υποψηφίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας και μιας διερχόμενης επειδή συνομιλούσε μαζί του.

Παρακάτω όσα δήλωσε:

“Αναίτια και με περισσό ζήλο, η αστυνομία προσήγαγε και στην συνέχεια μετέτρεψε σε σύλληψη ένας υποψήφιος Τοπικό Σύμβουλο Καλαμάτας με την Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και μία διερχόμενη που έτυχε να συνομιλεί μαζί του.

Για τους συλληφθέντες διαμορφώθηκε δικογραφία και με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομία έδειξε ιδιαίτερα αντανακλαστικά  και ταχύτητα με βάση μια υποτιθέμενη καταγγελία, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος εκτελούσε τα καθήκοντα του εκλογικού αντιπροσώπου.

Την ίδια στιγμή βέβαια σε ολόκληρη της Πελοπόννησο δείχνει την επιλεκτικότητα της σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος:

-Σε τμήμα στην Αργολίδα ένας υποψήφιος πιάστηκε στα «πράσσα» να κάνει διπλοψηφία, ενώ σε άλλο τμήμα του Νομού πιάστηκαν να κάνουν το “φαινόμενο” της αλυσίδας, δηλαδή σφραγισμένοι φάκελοι έφευγαν εκτός εκλογικού κέντρου. Ακολούθησαν τραγελαφικά σκηνικά με να κυνηγούν αυτόν που έκλεψε το φάκελο. Στο Άργος μία ομάδα με μπλούζες της Θύρας 7 «τραμπούκιζε» εκλογικούς αντιπροσώπους.

-Στη Σπάρτη σε εκλογικό τμήμα έδιναν μόνο τα ψηφοδέλτια του Τατούλη και του Πτωχού,  ενώ σε άλλο η δικαστικός έδιωξε την εφορευτική επιτροπή και έβαζε τους ψηφοφόρους να παίρνουν μόνοι τους όποιο ψηφοδέλτιο θέλουν. Σε άλλο τμήμα υποψήφια συνδυασμού έδινε ψηφοδέλτια μέσα στο τμήμα.

· Στην Κορινθία σε δύο περιοχές υποψήφιοι, στη μια περίπτωση του ίδιου συνδυασμού, πιάστηκαν στα χέρια.

· Στην Καλαμάτα «καρφώνουν» το ένας υποψήφιος τον άλλον από τον ίδιο συνδυασμό γιατί «κλέβει» ο ένα τους σταυρούς του άλλου. Ενώ περιστατικά είναι καταγεγραμμένα να μοιράζονται σταυρωμένα ψηφοδέλτια μέχρι και πάνω από την κάλπη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα σήψης και επιλεκτικής ανικανότητας καλούμε κάθε τίμιο άνθρωπο που αγωνιά για το μέλλον του να πάει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και να στηρίξει τους συνδυασμούς τις Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια.”

Δήλωση Αντώνη Κατσά

Στο Α.Τ. Καλαμάτας βρέθηκε ο Αντώνης Κατσάς ο οποίος δήλωσε«η μία εκ των δύο εντολέων μου δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την κατηγορία αυτή, απλώς συνόδευε τη μητέρα της που είχε κινητικά προβλήματα για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Συνελήφθη αυτή με έναν εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, σύρθηκε στα κρατητήρια, έγινε έκθεση σύλληψης, σχηματίστηκε εις βάρος της δικογραφία για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας». Αφού απολογήθηκαν και οι δύο όπως είπε ο κ. Κατσάς «και δόθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα», λέγοντας πως «είναι θλιβερό το φαινόμενο αυτό» και «εμπεριέχει τεράστια υποκρισία από το γεγονός ότι τη στιγμή αυτή σε όλα τα εκλογικά τμήματα όλης της Ελλάδας και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, απέξω από αυτά αλλά και μέσα σε αυτά, υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των συνδυασμών με κονκάρδες, με φυλλάδια, με φωτογραφίες, με ψηφοδέλτια και άμεσα επηρεάζουν το κάθε ψηφοφόρο, Αυτή η επιλεκτική δίωξη και κράτηση των ανθρώπων αυτών που είναι εντολείς μου, προκαλεί και θλίψη και οργή και αγανάκτηση και θυμό. Ελπίζουμε να μην είναι μια μεθοδευμένη κατάσταση η οποία αποσκοπεί σε άλλα πράγματα. Σημασία έχει ότι αυτή η κίνηση σήμερα έπληξε την όλη δημοκρατική διαδικασία και τη σκίασε, παρά τις εξαγγελίες ότι όλα είναι δημοκρατικά και ελεύθερα σε αυτόν το τόπο».

Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της; «την αδικαιολόγητη προσαγωγή από την αστυνομία, υποψήφιου συμβούλου τοπικής κοινότητας Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στελέχους του ΚΚΕ και μιας γυναίκας που έκανε το “λάθος” να συζητάει μαζί του έξω από το 12ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας» και σημειώνει: «Τόσο πολύ ενοχλεί η δράση και η διαφαινόμενη άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, που ενεργοποιήθηκε μέχρι και η αστυνομία για να εμποδίσει την “εγκληματική” δράση ενός υποψηφίου. Ζητάμε άμεσα να αφεθεί ο ελεύθερος ο υποψήφιος. Καλούμε το λαό της Καλαμάτας και όλης της Πελοποννήσου, να καταδικάσει την απαράδεκτη προσαγωγή, να ισχυροποιήσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού, για να χάσει τον ύπνο της η κυβέρνηση της ΝΔ».

Για τους συλληφθέντες συντάχθηκε δικογραφία και με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.