Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

“Κυριακή στο χωριό ξανά”: Παραδοσιακά εδέσματα, χοροί, τραγούδια και γυρίσματα στο Προάστιο

δελτίο τύπου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 12/02/2023 τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ ″Κυριακή στο χωριό ξανά″. Υπήρχε όχι μόνο αθρόα συμμετοχή των κατοίκων της Κοινότητας Προαστίου αλλά και ενθουσιασμός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τόσο των χορευτικών στιγμών από τον <<ΛΕΥΚΙΠΠΟ>>, της Φιλαρμονικής του Δήμου όσο και από τις διάφορες συνεντεύξεις. Ιδιαίτερη όμως ήταν και η παρουσία των γυναικών του συλλόγου του Προαστίου όπου και παρουσίασαν πλήθος παραδοσιακών και άλλων εδεσμάτων.

Η παρουσία της ΕΡΤ συνεχίστηκε  13 και 14 Φεβρουαρίου με γυρίσματα και συνεντεύξεις στην Περιοχή μας.

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν με κάποιο τρόπο για την οργάνωση της εκδήλωσης και με νέα του ενημέρωση θα γνωρίσει το χρόνο παρουσίασής της.

 

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του Δήμου Δυτικής Μάνης για βοήθεια στους συμπάσχοντες συνανθρώπους μας μετά τον τελευταίο σεισμό στην Τουρκία και Συρία. Για μία ακόμη φορά φάνηκε το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής γεμάτο αγάπη, κατανόηση και αλληλεγγύη. Όλα τα είδη που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΔΕ στην Τρίπολη όπου από εκεί θα γίνει η μεταφορά τους κεντρικά για την αποστολή τους στον προορισμό τους. Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά όλους τους Δημότες για την συμμετοχή τους ευχόμενος να μην βρεθεί κανένας τους σε παρόμοια θέση.

Άρχισε η τοποθέτηση των φωτιστικών στο λιμάνι των Κιτριών. Μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προστασία του λιμανιού ο Δήμος Δυτικής Μάνης προχώρησε στην μελέτη για την προμήθεια των φωτιστικών με φωτοβολταϊκό πάνελ του λιμανιού, αναβαθμίζοντας την περιοχή αλλά και βοηθώντας το έργο των εκεί αλιέων.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί δύο (2) φωτιστικά και θα ολοκληρωθεί το έργο με την τοποθέτηση άλλων δέκα (10).