Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
TOP

Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – 70.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες μέχρι τις 14:00 (pics & video)

Τη στιγμή που οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο με τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, τις αποφάσεις της Ρωσίας και την εξέλιξη για ένταξη στο ΝΑΤΟ Φιλανδίας και Σουηδίας, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, στην Ελλάδα της νέας κρίσης, καυτό είναι το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα και μέχρι τις 8 το βράδυ, προσέρχονται στις κάλπες για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με την προσέλευση να σπάει… ρεκόρ και τις εγγραφές νέων μελών να δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα, στους κόλπους των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μεγάλο στοίχημα άλλωστε, φαίνεται πως κερδήθηκε και το μήνυμα πολιτικής αλλαγής, κάτι περισσότερο από ηχηρό.
Το προσωπικό στοίχημα του Αλ. Τσίπρα –που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο– δεν είναι άλλο από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Σημειώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη στα τέλη του Μαρτίου άγγιζαν μόλις τα 61.600, ένας αριθμός που βεβαίως δεν απηχεί –σε καμία περίπτωση– την πραγματική εικόνα των φίλων του κόμματος.

Μέχρι τις 14:00 στις εσωκομματικές εκλογές  του κόμματος είχαν ψηφίσει 70.000 πολίτες, ενώ μεγάλη καταγράφεται και η συμμετοχή νέων μελών.

Μαζική συμμετοχή σε Καλαμάτα και Μεσσήνη 
Μαζική η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίας, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα που απορρέουν από τις νέες εγγραφές.
  
Μαζική η συμμετοχή στην Καλαμάτα

Σταθερός ο ρυθμός και στη Μεσσήνη