Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Σ. Αναστασόπουλος: Έκκληση για ορθολογική διαχείριση και στην άρδευση – Με καινοτομίες το πρόγραμμα της δακοκτονίας (video)

Μεγάλο είναι το ζήτημα των υδάτινων αποθεμάτων στη Μεσσηνία καθώς η παρατεταμένη ανομβρία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, με τους αρμόδιους φορείς να είναι πάνω από το πρόβλημα ψάχνοντας άμεσες λύσεις. Στις προσπάθειες που γίνονται όλο αυτό το διάστημα αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST τονίζοντας πως θα γίνουν γεωτρήσεις σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας με σκοπό να δοθεί νερό σε περισσότερες εκτάσεις, για να σταματήσουν να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες.

Μεταξύ άλλων έκανε έκκληση τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή καθώς αύριο Τετάρτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε Μεσσηνία, Αργολίδα. Αρκαδία και Κορινθία ενώ επεσήμανε πως η Περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα διαθέτοντας μηχανήματα, υδροφόρες και άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική, τους δήμους, το δασαρχείο και φυσικά τους εθελοντές.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η διαδικασία της δακοκτονίας στη Μεσσηνία εξελίσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς « Η Ψηφιακή παρακολούθηση του προγράμματος δακοκτονίας εξελίσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς, μέσω υπολογιστών καταγράφεται η πορεία του ψεκαστικού στο κτήμα και συγχρόνως φαίνονται και οι ποσότητες του φαρμάκου που ρίχνει ο ψεκαστής».