Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Σαρωτική νίκη του Θανάση Βασιλόπουλου στο δήμο Καλαμάτας

Σαρωτική η νίκη του Θανάση Βασιλόπουλου στο δήμο Καλαμάτας. Με την ενσωμάτωση στο 59,06% (88/149 ΕΤ) η παράταξη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» του νυν δημάρχου φαίνεται πως έχει επιτύχει μεγάλη νίκη στο δήμο συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό ποσοστό 59,37 % και 11.150 ψήφους έναντι του 26,23% που λίγα λεπτά μετά τις 11 μ.μ. συγκεντρώνει ο συνδυασμός του Βασίλη Τζαμουράνη «Καλαμάτα Μετά», ο οποίος με 4.926 ψήφους έρχεται δεύτερος στη μάχη (9 έδρες), ο Θανάσης Βασιλόπουλος και ο συνδυασμός του ανανεώνουν την θητεία τους στο δήμο Καλαμάτας  για ην επόμενη 5ετία με 21 έδρες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Για εμάς η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά αύριο το πρωί. Είναι τεράστια ευθύνη αυτό που έγινε. Θα συνεργαστούμε, θα δουλέψουμε σκληρά, θα τιμήσουμε την υπόσχεσή μας.»

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τους δημότες της Καλαμάτας για την εντυπωσιακή εμπιστοσύνη που δείχνουν στο δικό του πρόσωπο αλλά και στον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής, αλλά και τους εθελοντές, τους συνεργάτες και φυσικά τους 275 υποψηφίους της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας» λέγοντας πως «εάν έπρεπε να διαλέξω θα διάλεγα πάλι εσάς!»

Στο εκλογικό κέντρο του Θανάση Βασιλόπουλου, βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο επανεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε από καρδιάς. «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο γιατί ήταν δίπλα μου την προεκλογική περίοδο, αλλά κυρίως γιατί τα 4 δύσκολα χρόνια που πέρασαν μου άνοιγε πόρτες και εγώ αυτές τις πόρτες τις κρατούσα ανοικτές. Μου τις άνοιγε όμως κι αυτό έχει σημασία για μένα»

Τρίτος στο δήμο Καλαμάτας ο Παναγιώτης Χειλάς και η «Νέα Δυναμική» που με 1.443 ψήφους έχει μέχρι στιγμής ποσοστό 7,68% (3 έδρες). Στην τέταρτη θέση έχει υποχωρήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος. Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Καλαμάτα συγκεντρώνει 6,72% (1.263 ψήφους) και 2 έδρες.