Κυριακή
16
Ιούνιος
TOP

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα την πρωτομαγιά – Κινητοποιήσεις και στην Καλαμάτα (video)

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πρωτομαγιά καθώς στους δρόμους αναμένεται να βγουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε κάθε γωνιά της χώρας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων μέτρα κατά της ακρίβειας, επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων δωρεάν υγεία και αξιοπρεπείς μισθούς.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Για 138 χρόνια η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί τη μεγάλη γιορτή των ανθρώπων του μόχθου. Μνημονεύουμε με σεβασμό τα θύματα της εργοδοτικής βαρβαρότητας και των “νόμων της αγοράς”. Παίρνουμε παράδειγμα από τους ένδοξους ήρωες και τις ηρωίδες των εργατικών αγώνων. Τιμάμε το χθες, αγωνιζόμαστε για το σήμερα, οραματιζόμαστε το αύριο. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη μεγάλη γιορτή στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την 1η Μαίου στις 10:00πμ.

Φέτος η Πρωτομαγιά είναι ακόμα πιο επίκαιρη. Η φτώχεια έχει εκτοξευθεί. Τα νοικοκυριά στερούνται βασικά αγαθά. Η ακρίβεια απορροφά τα εισοδήματα. Σε αυτή την άνιση μάχη απέναντι σε μια σκληρή καθημερινότητα, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να μετατρέψει ολόκληρο το κράτος, όχι σε σύμμαχο, αλλά σε αντίπαλο των πιο αδύναμων. Χαμηλοί μισθοί, μηδενικοί έλεγχοι, αντεργατικοί νόμοι, κατάρρευση του κράτους δικαίου, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, επισφάλεια και ελάχιστο πλαίσιο προστασίας, εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργοδοτικών συμφερόντων, όλα με το θράσος του 41%. Έχουν κηρύξει πόλεμο στον κόσμο της εργασίας την ίδια ώρα που υπόσχονται ανάπτυξη και πλούτο… στη πραγματικότητα μόνο για μια χούφτα ολιγάρχες. Η “μάχη για την εργάσιμη ημέρα” δεν είναι μια ιστορία του χθες. Ο νόμος 5053/23 του Άδωνι Γεωργιάδη φέρνει σταδιακά το τέλος του πενθήμερου καθιερώνοντας εβδομαδιαία εργασία 48 ωρών. Οφείλουμε να σηκώσουμε το γάντι και να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και σε αυτή την επίθεση που εξαπολύει εναντίον τους η κυβέρνηση. Απαιτούμε δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, για το έγκλημα στη Πύλο, για τα εργατικά ατυχήματα που διαρκώς αυξάνονται. Για ένα αύριο με ισότητα, κοινωνικά δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους. Ενωμένοι στους κοινωνικούς αγώνες θα διώξουμε αυτή την αδίστακτη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και θα χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2024. 10:00ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι συνταξιούχοι

Με αφορμή την πιο τρανή γιορτή της τάξης μας, την 1η ΜΑΗ, που ούτε μετατίθεται, ούτε αναβάλλεται, ούτε ματαιώνεται, σας καλούμε σε αγωνιστικό παρόν την Τετάρτη 1η ΜΑΗ, στην πλατεία Νικηταρά(Δικαστήρια Ναυπλίου), στις 10:30 π.μ..

Ενώνουμε την φωνή μας με την εργατική τάξη και βροντοφωνάζουμε: Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε.

Είμαστε δίπλα στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Δίπλα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στους λιμενεργάτες της COSCO, στους αγρότες και στους μικρούς επαγγελματίες. Στους φοιτητές και τους μαθητές. Όλοι μας στον δρόμο του αγώνα για καλύτερη ζωή!

Το Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΝΟΜΟΥ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ  στις 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Η 1 Μάη 2024 μας βρίσκει τους συνταξιούχους  και τις οικογένειες μας στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 10 ετών.

Η ενιαία επίθεση των κομμάτων και των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής ένωσης  του κεφαλαίου, μας έχει φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι συντάξεις μας δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών μας, παρότι για 10ετίες από τα χέρια μας φτιάχτηκε ο πλούτος αυτής της Χώρας.

Όπως αγωνιστικά, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε την επίθεση σε βάρος μας, υπερασπιστήκαμε την ζωή μας και τα δικαιώματα μας, έτσι θα συνεχίσουμε.

Να γίνει υπόθεση ακόμα περισσότερων σωματείων και φορέων η πάλη ενάντια στην ακρίβεια και στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από το κράτος και τις τράπεζες.  Αγωνιζόμαστε   για μισθούς και συντάξεις πού να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές μας ανάγκες.  Να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν και προωθούν αυτές τις πολιτικές.

138 χρόνια από την ηρωική 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.