Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Σε εξέλιξη το έργο σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του κάστρου της Μονεμβασιάς

Αυτοψία στις εργασίες σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του κάστρου της Μονεμβασιάς, ενός πολύ σημαντικού έργου -προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ- που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου διενήργησε  ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης.

Στο πλαίσιο του έργου, ελικόπτερο μετέφερε τα υλικά στις περιοχές όπου εναερίτες εξειδικευμένοι τεχνίτες κατασκεύαζαν τους φράκτες ανάσχεσης.

Πρόκειται, σίγουρα, για ένα έργο μεγάλου βαθμού δυσκολίας, που αφορά όμως στην προστασία της παλιάς πόλης της Μονεμβασιάς και το οποίο -με την ολοκλήρωσή του- αναμένεται να εξασφαλίσει περαιτέρω συνθήκες ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τις κτηριακές υποδομές του Κάστρου.

Το έργο προβλέπει, καθαιρέσεις επικρεμάμενων βράχων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος, κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων, σταθεροποιητικά έργα, καθώς και εγκατάσταση ενόργανης παρακολούθησης της κατάστασης.

Η σταθεροποίηση των βραχωδών πρανών του κάστρου της Μονεμβασιάς έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2014 – 2020 και για την υλοποίηση του εν λόγω έργου έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μονεμβασίας.