Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Μπίζου στο Βασιλίτσι (video)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Μπίζου.

Το Βασιλίτσι τιμά για μια ακόμη φορά τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα ομογενή, ο οποίος που αγωνίστηκε εφόρου ζωής για πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, στο πλευρό του Νοτιοαφρικανού Ηγέτη Νέλσον Μαντέλα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του εμβληματικού Νομικού & Ακτιβιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Μπίζου, στην γενέτειρα του στο Βασιλίτσι, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενη από τον Γραμματέα κ. Γιάννη Νικολακόπουλο, τον Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Μάριο Χατζηαθανασίου και το μέλος κα. Νάγια Βεργοπούλου.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μεσσηνίας κ. Γιάννης Νικολακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Στρασβούργο δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί. Αναλυτικότερα το μήνυμα του Προέδρου είχε ως εξής:

«Σήμερα είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης για μια εμβληματική προσωπικότητα του οικουμενικού ελληνισμού. Ο Γιώργος Μπίζος ήταν ένας νομικός παγκόσμιας εμβέλειας κι ένας πραγματικός μαχητής της ελευθερίας. Έχοντας γνωρίσει από μικρή ηλικία την αγωνία του ξεριζωμού, καθώς έφτασε στη Νότιο Αφρική ως πρόσφυγας μαζί με τον πατέρα του κατά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα κατά των διακρίσεων.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω, κατά τη διάρκεια αποστολής μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου μου διηγήθηκε μερικούς από τους σταθμούς της ζωής του, ξεκινώντας από το Βασιλίτσι Μεσσηνίας μέχρι τη θεμελίωση της Δημοκρατίας στην Αφρικανική Ήπειρο. Ήταν για δεκαετίες η φωνή του Νέλσον Μαντέλα σε όλο τον κόσμο, ένας τολμηρός δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον ιστορικό ηγέτη της Νοτίου Αφρικής απέναντι στην τυραννία του Απαρτχάιντ, εκ των αρχιτεκτόνων του νέου, δημοκρατικού Συντάγματος της χώρας, αλλά κι ένας πολύτιμος φίλος.

Θα τον θυμόμαστε ως έναν φάρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που από εδώ, από τη γενέτειρά του, το Βασιλίτσι, θα φωτίζει όλη την ανθρωπότητα. Για να μην ξεχάσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές το όραμα ζωής του «αετού των δικαστηρίων». Όλοι οι άνθρωποι να ζουν μαζί σε αρμονία»

Νίκος Ανδρουλάκης 13/09/2022

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές για την άρτια εκδήλωση και την πρωτοβουλία.

ΥΓ: Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους Εκπροσώπους της Βουλής & της Κυβέρνησης που έλαμψαν δια της απουσίας τους, προφανώς είχαν άλλες προτεραιότητες. Κρίμα…

 

Ο Γραμματέας

Γιάννης Νικολακόπουλος