Κυριακή
5
Δεκέμβριος
TOP

Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία – Μάχη σε 3 μέτωπα – Καήκαν σπίτια -Εικόνες καταστροφής (pics-video)

Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία με μάχη να δίνεται σε τρία μέτωπα. Το πρώτο και κρίσιμο ως προς την εξέλιξή του είναι στην περιοχή κοντά στην Κορώνη στα Λειβαδάκια με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη για τα σπίτια και για τους κατοίκους που διαμένουν και μήνυμα εκκένωσης να έρχεται από το 112. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη φωτιά στο Βλαχόπουλο στην κεντρική Μεσσηνία όπου καίγεται αγροτοδασική έκταση. Το τρίτο στην Ανατολική Μάνη και στην Καστάνια με δυνάμεις να επιχειρούν και εκεί.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ

Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις έχουν κάνει οριακή την κατάσταση με το πύρινο μέτωπο που καίει μεταξύ Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς από χθες το απόγευμα. Από νωρίς η πύρινη λαίλαπα απειλεί τον οικισμό στα Λειβαδάκια, όπου έχει δοθεί και εντολή για προληπτική εκκένωση. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΠΙΤΙΑ

Πολλές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία

Οι φλόγες έφθασαν στην παραλία

Το μήνυμα από την γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για προληπτική εκκένωση των περιοχών

Η ολονύκτια μάχη

Διαρκείς αναζωπυρώσεις

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

TO METΩΠΟ ΣΤΟ ΜΑΓΚΛΑΒΑ

Πύρινο σκηνικό απλώνεται πάνω από τη Μεσσηνία με νέα φωτιά να ξεσπά στα κεντρικά. Στην περιοχή του Βλαχόπουλου και το όρος Μαγκλαβάς στρέφονται οι δυνάμεις της πυρόσβεσης αυτή την ώρα.

TΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Στη Μεσσηνία επισκεπτόμενος τα πύρινα μέτωπα, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος δεσμεύτηκε για άμεση καταγραφή των ζημιών όλων όσοι επλήγησαν από το μένος της πύρινης λαίλαπας.