Δευτέρα
4
Δεκέμβριος
TOP

Σε συντακτικό – μαθηματικά οι χειρότερες επιδόσεις μαθητών Δημοτικού – Γυμνασίου στις εξετάσεις PISA

Προβληματισμό προκαλούν ορισμένα από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στις πρώτες εξετάσεις PISA οι οποίες διενεργήθηκαν στις 18 Μαΐου 2022.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν σε 554 Σχολεία, Δημοτικά (ΣΤ’ τάξη) και Γυμνάσια (Γ’ τάξη), όλων των τύπων όλης της χώρας, με τη συμμετοχή 11.411 μαθητών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείου Παιδείαςγια τις επιδόσεις των μαθητών στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών έδειξαν ότι:

Για τους μαθητές του Δημοτικού το 73% του συνόλου των απαντήσεων στη Γλώσσα ήταν σωστές, αν και παρατηρήθηκαν προβλήματα στο Συντακτικό, ενώ στα Μαθηματικά οι σωστές απαντήσεις ήταν στο 66,5%.

Για τους μαθητές των Γυμνασίων το 57% των απαντήσεων για τη Γλώσσα ήταν σωστές ενώ ακόμα πιο χαμηλές ήταν οι επιδόσεις στα Μαθηματικά με μόνο το 45,4% να δίνει σωστή απάντηση στα θέματα που τέθηκαν.

Συγκεκριμένα για τις επιδόσεις των μαθητών του Δημοτικού αναφέρεται ότι

Σε συντακτικό - μαθηματικά οι χειρότερες επιδόσεις μαθητών Δημοτικού - Γυμνασίου στις εξετάσεις PISA - 1

© Παρέχεται από: Newsbomb.grΣε συντακτικό – μαθηματικά οι χειρότερες επιδόσεις μαθητών Δημοτικού – Γυμνασίου στις εξετάσεις PISA – 1

Στη Γλώσσα, τα υψηλότερα ποσοστά σωστών και μερικώς σωστών απαντήσεων εμφανίζονται στο πεδίο «Λεξιλόγιο» και τα χαμηλότερα στο πεδίο «Γραμματική- Συντακτικό».

Στα Μαθηματικά, τα υψηλότερα ποσοστά σωστών και μερικώς σωστών απαντήσεων εμφανίζονται στο πεδίο «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων» και τα χαμηλότερα στο πεδίο «Επίλυση προβλημάτων».

πηγη msn.com