Δευτέρα
4
Μάρτιος
TOP

Σε βέρτιγκο ο «επαγγελματίας λασπολόγος» Πέτρος Τατούλης – Ο υβριστής του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των προέδρων της ΝΔ θέλει την Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Έντονα χαρακτηριστικά λαμβάνει η τελική ευθεία προς τις περιφερειακές εκλογές με το διακύβευμα να είναι ιδιαίτερα υψηλό και να αφορά την επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο. Σε μια περιφέρεια όπου ο Πέτρος Τατούλης σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη διοίκηση, και αφού δοκιμάστηκε και αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες, έρχεται ξανά να υποσχεθεί τα… ίδια. Την ώρα που να μην ξεχνάμε πως ο ίδιος συνεχίζει να καταφέρεται κατά της ΝΔ και των κορυφαίων και άλλων στελεχών της παράταξης.

XΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “POLITICAL” 

Γράφει ο Μίλτος Σακελλάρης στην εφημερίδα Ρolitical

Εάν από τα μεγαλύτερα προτερήματα στη ζωή είναι να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις από μια κατάσταση. Αυτό το προτέρημα, η λαϊκή σοφία το αποτύπωσε στη φράση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Τη λαϊκή ρήση είτε αγνοεί είτε παραβλέπει ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έχει βάλει ως στόχο να παραμείνει στην πολιτική για πάνω από 35 χρόνια. Ένας άνθρωπος που έφτασε αισίως τα 70 και έχοντας διατελέσει και βουλευτής και περιφερειάρχης, έρχεται να πει ότι θα τα αλλάξει όλα τώρα που έγινε 70. Και γιατί δεν τα άλλαξε τόσα χρόνια;

Το χειρότερο όμως είναι να υποτιμάς τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεσαι και να υποκρίνεσαι ότι είσαι κάτι που δεν είσαι. Να παριστάνεις τον μοντέρνο ενώ είσαι παλαιοκομματικός. Να ευαγγελίζεσαι το νέο την ώρα που εκπροσωπείς το ξεπερασμένο.

Να προσπαθείς να προσεταιριστείς εκείνους που σε απέρριψαν πριν από τέσσερα χρόνια. Να αναλώνεσαι σε προσωπικές επιθέσεις την ώρα που οι πολίτες ζητούν προτάσεις και σχέδιο.

Κάπου εδώ θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει ο Πέτρος Τατούλης και πόσα από αυτά είχαν αντίκτυπο στους πολίτες της περιφέρειας και πόσο βοήθησαν την καθημερινότητά τους. Δεν μιλάμε για τον κύκλο του, μιλάμε για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης έχει πάρει ευκαιρίες και έχει δει τους πολίτες να απορρίπτουν τα πεπραγμένα του. Το 2019, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δεκαετία στη διοίκηση της περιφέρειας και αγγίζοντας τα 30 χρόνια στην πολιτική, παρέδωσε τη σκυτάλη, όχι με δική του πρωτοβουλία, αλλά γιατί οι ψηφοφόροι, αυτοί που κλήθηκαν να τον αξιολογήσουν, τον έστειλαν στην αντιπολίτευση. Είναι προφανές ότι ο Τατούλης έχασε γιατί οι πολίτες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη διοίκησή του -ή απλά γιατί έκριναν ότι κάποιος θα μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της περιοχής.

Τι έκανε έκτοτε; Στείρα αντιπολίτευση, σε μια περίοδο που συνολικά η χώρα πήγε καλύτερα, παρά τις δυσκολίες. Τι κάνει σήμερα;

Επιτίθεται με οξύτατους χαρακτηρισμούς σε όλους όσοι έρχονται με προτάσεις και με νέα, διαφορετική ατζέντα για την Πελοπόννησο. Και αν θέλει κάποιος να μιλήσουμε για πολιτική εμπειρία, να πούμε ότι βρισκόταν σε θέση ευθύνης όταν η χώρα μας περνούσε πραγματικά δύσκολα. Όχι στην εύκολη αντιπολίτευση και τη μειοδοσία. Οι πολίτες έχουν κριτήριο και μπορούν να αξιολογήσουν το δικό τους συμφέρον και να βάλουν στο ζύγι ένα παρελθόν που οι ίδιοι απέρριψαν με το μέλλον που μπορούν να συνδιαμορφώσουν. Και η επιλογή αυτή πρέπει να γίνει στο σήμερα, σε χρόνο ενεστώτα.

Οι χυδαίες επιθέσεις κατά των προέδρων της ΝΔ Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο κ. Τατούλης με την ίδια ευκολία εκτόξευε και στο παρελθόν λάσπη κατά του σημερινού πρωθυπουργού και της οικογένειάς του στα όρια της εμμονής. «Υβριστής του Μητσοτάκη», αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που του αποδίδουν όλοι μέσα στη ΝΔ.

Κανονικά η προεκλογική περίοδος που διανύουμε θα έπρεπε να έχει ένα και μόνο θέμα συζήτησης: Πώς θα κάνουμε καλύτερη την Πελοπόννησο, πώς θα λύσουμε χρόνια προβλήματα αλλά και πώς θα ανταποκριθούμε σε νέες προκλήσεις. Κι όμως, ένα κομμάτι της επικαιρότητας εξαντλείται σε μια πολιτική λασπολογία και ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης έχει ονοματεπώνυμο: Πέτρος Τατούλης. Τι έχει να προτείνει στους ψηφοφόρους ο Τατούλης; Να τον επανεκλέξουν για να διορθώσουν το λάθος που (ο ίδιος νομίζει ότι) έκαναν όταν πριν από τέσσερα χρόνια τον καταψήφισαν;

Βεβαίως ο κ. Τατούλης δεν υπήρξε μόνο υβριστής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και όλων των προέδρων της ΝΔ. Λάσπη εκτόξευε και κατά του Κώστα Καραμανλή και κατά του Αντώνη Σαμαρά, όποτε έκρινε ότι έπρεπε να «απασφαλίσει» προς άγραν ψήφων… Τη φράση «ο Αντώνης Σαμαράς είναι το πρόβλημα στην Πελοπόννησο» ποιος την έχει πει; Ο κ. Τατούλης δεν καταφέρθηκε παλαιότερα (το 2008) με τρόπο χυδαίο κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», θέτοντας υποδόρια το εξευτελιστικό ερώτημα αν ο κ. Καραμανλής είναι ανίκανος ή συνένοχος σε όσα δεινά ταλανίζουν τη ΝΔ και δίνει τη δική του απάντηση;

Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να έχει συγκροτημένο λόγο και σκέψη; Μπορούν να ξεχαστούν αυτές οι αήθεις επιθέσεις κατά των πρώην πρωθυπουργών της παράταξης;

Όταν πριν από αρκετά χρόνια είχαν ρωτήσει έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή γιατί σταματούσε το ποδόσφαιρο, είχε απαντήσει ότι είναι καλύτερα να σε ρωτούν γιατί αποσύρεσαι παρά γιατί συνεχίζεις. Την ιστορία αυτή τη θυμηθήκαμε παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες την προεκλογική εκστρατεία του Πέτρου Τατούλη. Για να το συνεχίσουμε σε ποδοσφαιρική διάλεκτο, πώς θα φαινόταν ένας παίχτης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’90 να επιμένει να παίζει βασικός μετά από τρεις δεκαετίες;

Και όχι μόνο αυτό. Τη στιγμή που θεατές και προπονητές τού έχουν πει με τον τρόπο τους, άλλοτε έμμεσα και άλλοτε με τον πιο άμεσο τρόπο, ότι η εποχή τον έχει ξεπεράσει.

πηγή political