Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

«Σεισμός» στο πολιτικό σύστημα μετά την τραγωδία στα Τέμπη -Tι σημείωσε ο Επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης (video)

Όπως κάθε μεγάλο γεγονός, ειδικά όταν αυτό είναι και τραγικό, αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό και ανατρέπει τις σταθερές που ξέραμε στην ίδια την κοινωνία. Η τραγωδία στα Τέμπη ήρθε να δώσει μια γερή γροθιά στο «τζάμι» της πολιτικής και των κομμάτων, και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου ο χρόνος των εκλογών ήταν –ημιπεπίσημα- τόσο κοντά.

Σε τεντωμένο σκοινί μοιάζει να ακροβατεί η εύθραυστη τον τελευταίο καιρό ελληνική πολιτική πραγματικότητα, αφού η οργή των πολιτών ξεχειλίζει μετά την τραγωδία των Τεμπών και τις εγκληματικές παραλείψεις και όχι μόνο. Ο χρόνος των εκλογών φαίνεται πως θα καθυστερήσει και ακόμη και αν περάσει όλος ο καιρός που προβλέπεται η οργή θα μεταφραστεί σε μεγάλο ποσοστό όπως όλα δείχνουν, σε αντισυστημική ψήφο. Χαρακτηριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν όσα ανέφερε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης, παρατηρώντας πως από το 2010 και μετά που η χώρα διέρχεται μια περίοδο επαναλαμβανόμενων δυσκολιών, δεν έχει επέλθει ποτέ, η πραγματική κάθαρση. «Έχουμε ακούσει λόγια και κανείς δεν… πληρώνει, ενώ παράλληλα ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως δεν αλλάζουν τα πράγματα», σημείωσε ο κ. Τσιμογιάννης τονίζοντας πως όλα θα κριθούν από το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. «Ένας Άγγλος πολιτικός στο ερώτημα τι φοβάται, απαντούσε: Τα γεγονότα», είπε ο γνωστός επικοινωνιολόγος σχολιάζοντας πως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα δούμε αντισυστημικές ψήφους.