Παρασκευή
1
Ιούλιος
TOP

Σημαντικές αποφάσεις για έργα της Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Σημαντικές αποφάσεις σε σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα..

Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών και αποδεικτικών εγγράφων νομιμοποίησης προσωρινού αναδόχου για το προϋπολογισμού 650.000 ευρώ έργο που αφορά σε μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό 7 στην Αργολίδα.

Ενέκρινε επίσης το πρώτο πρακτικό έγκρισης και ανάδειξης μειοδότη του διαγωνισμού για το έργο αποκατάστασης βλαβών σε ασφαλτοτάπητα και τεχνικά στο τμήμα Χώρα – Γαργαλιάνοι της 9ης εθνικής οδού και στις 3η και 10 επαρχιακές οδούς Χώρα – Καζάρμα, στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης στο τμήμα Κάμπος – Σταυροπήγιο – Προσήλιο της 1ης επαρχιακής οδού, στη Μεσσηνία.

Εγκρίθηκε, εξ άλλου, το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας με αντικείμενο υποστηρικτικές ενέργειες για την λειτουργία της ζωαγοράς Κοπανακίου.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021”, στα Ιωάννινα.