Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση των ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη (video)

Πρωτοκολλήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023 στο Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου, Υποκατάστημα Καλαμάτας, η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας για καταχώριση στο Κτηματολόγιο της 64419/1290/18-6-2020 απόφασης Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με την οποία κυρώθηκε η 3/2017 Πράξη Εφαρμογής του Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας -Περιοχή  Κηπούπολης.

Τη διαδικασία διεκπεραίωσης προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση και η περίληψη (περί των 600 ΚΑΕΚ) για να καταχωρηθεί η πράξη στο Κτηματολόγιο, είχε επιφορτιστεί εξ’ ολοκλήρου η νομική υπηρεσία του Δήμου δια της δικηγόρου Ν. Δημοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχε υπάρξει στις αρχές Σεπτεμβρίου σχετική ενημέρωση εκπροσώπων ιδιοκτητών της Κηπούπολης σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο Δημάρχου.

Με αφορμή τη νέα θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην εν λόγω περιοχή, μέσα από την εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης το επόμενο διάστημα.

Kipoupoli praxi efarmogis