Παρασκευή
21
Ιανουάριος
TOP

Σκηνές παραφροσύνης στο Αφγανιστάν: Ταλιμπάν διασκεδάζουν με τα όπλα πάνω σε θαλάσσια ποδήλατα

Μετά το λούνα παρκ ο φακός τους απαθανάτισε σε θαλάσσιο πάρκο

Σαν μικρά παιδιά διασκέδασαν δεκάδες Ταλιμπάν το Σάββατο, με το φακό να τους απαθανατίζει σε θαλάσσιο πάρκο του Αφγανιστάν κάνοντας ποδήλατο θαλάσσης.

Οι Ταλιμπάν έκριναν απαραίτητο ότι ακόμα κι όταν διασκεδάζουν, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα σύνεργα του πολέμου:

Όπως άλλωστε δείχνουν και οι επίμαχες φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter Αμερικανός δημοσιογράφος, οι ισλαμιστές εξτρεμιστές κάνουν ποδήλατο θαλάσσης κραδαίνοντας τα όπλα τους.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «New York Post», τα πολύχρωμα ποδήλατα θαλάσσης ήταν σε σχήμα κύκνου και, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, οι Ταλιμπάν το χάρηκαν με την καρδιά τους κατά την επίσκεψή τους στο εθνικό πάρκο Band-e Amir, στην ανατολική επαρχία Bamiyan του Αφγανιστάν.

Σε μία από τις φωτογραφίες που κοινοποίησε στο Twitter ο δημοσιογράφος Τζέικ Χάνραχαν, φαίνεται ότι οι γαλάζιες λίμνες στην καρδιά της χώρας θεωρούνταν ένα σχετικά ασφαλές καταφύγιο για διασκέδαση.

«Αυτό το πάρκο χρησιμεύει ως μία εικόνα για την ταυτότητα του αφγανικού λαού ως φάρου σταθερότητας επί τρεις δεκαετίες χάους», είχε δηλώσει το 2019 στο CNN ο Άλεξ Ντέγκαν, πρώην μέλος της οργάνωσης για την Προστασία της Άγριας Ζωής.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γουίλκοξ, ιδρυτής του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Untamed Borders», με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πάρκο είναι αρκετά ασφαλές για ομαδικές επισκέψεις.

«Κάθε φορά που στέλνουμε τουρίστες στο εθνικό πάρκο στο Band-e-Amir, περνούν υπέροχα», είχε δήλωσε ο Γουίλκοξ μιλώντας στο CNN.

«Η εντύπωση των περισσότερων ανθρώπων για το Αφγανιστάν είναι ότι είναι μια έρημος, όπου κυριαρχεί ο πόλεμος κι ο τρόμος, η δυστυχία και ο φονταμενταλισμός. Όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά … », προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι πριν από εβδομάδες οι Ταλιμπάν διασκέδασαν στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια σε σε λούνα παρκ του Αφγανιστάν.

protothema.gr