Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Σκηνικά… αποδρομής από τον Νίκα -Δεν του… άρεσε η στάση Αναστασόπουλου, του ζήτησε να παραιτηθεί και τον αποκάλεσε «θρασύτατο» (video)

“Ξέφυγε” τελείως η κατάσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον Παναγιώτη Νίκα να φθάνει στο σημείο να… τσακώνεται με τους δικούς του συμβούλους!!! Δεν χρειάστηκε και πολύ για να γίνει αυτό, αφού την αφορμή την έψαχνε εξαρχής. Αφού τα είχε πρώτα βάλει με… όλους και με όλα και φυσικά και με την… κυβέρνηση, με τους “γαλάζιους” συμβούλους να κοιτούν αποσβολωμένοι σε θέση… θεατή. Ωστόσο, η… δημοκρατία του Παναγιώτη Νίκα έφθασε στο απίστευτο περιστατικό με τον στενό του συνεργάτη επί χρόνια τον Στάθη Αναστασόπουλο και την αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε ο απερχόμενος, επειδή ο κ. Αναστασόπουλος, είχε άποψη που δεν άρεσε στον “άχαστο” (“εγώ δεν έχασα, δεν με αφήσανε να κατέβω” τους είπε αυτή τη φορά).

Ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα -ένα από τα πλέον βασικά στελέχη όλα αυτά τα χρόνια και εκλεγμένος πρώτος σε σταυρούς στη Μεσσηνία- μίλησε για τις εξελίξεις που υπάρχουν με το αντιπλημμυρικό του “Μορέα” σημειώνοντας πως για το έργο από την στιγμή που υπάρχει το “πράσινο φως” από το αρμόδιο Υπουργείο και τις υπηρεσίες του δεν θα πρέπει να χαθεί και μαζί και τα χρήματα που προορίζονται για την θωράκιση της Καλαμάτας. Έτσι κατέρριψε όλο τον… ιδεασμό που και σήμερα είχε “στήσει” στο ΠΕΣΥ με την θέση που πήρε για το θέμα ξανά ο Π. Νίκας μιλώντας για άλλες λύσεις, οι οποίες απορρίφθησαν καταλυτικά και… αποστομωτικά στην απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης.

Μάλιστα κάποιες στιγμές περί άλλων… τύρβαζε, φθάνοντας στο σημείο να νουθετεί τους νέους συμβούλους “πως δεν θα είναι με την ίδια κυβέρνηση στην 5ετία, επομένως φυλαγόμαστε” είπε σε μια ακόμη… αντικυβερνητική έξαρση, ενώ εξέφραζε ως… γνώστης τη βεβαιότητά του (πως άραγε!!!) “είμαι βέβαιος πως θα κατατεθεί ορυμαγδός προσφυγών και προς την ΕΕ και προς το ΣΤΕ δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει σε αυτό τον τόπο” έλεγε με τόση ζέση, αυτός που έκανε ότι… ήθελε με την γνωμοδότηση του ΠΕΣΥ.

Ο Π. Νίκας που μεταξύ άλλων σε ένα ακόμη… πολιτικό σόου στο Συμβούλιο τα έβαλε με την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας (διαχρονικά) το κράτος… αδύναμο, ανοργάνωτο, υποκριτικό ψέλλισε και τη διάσταση του (όχι ακριβώς…) αποτυχημένου και σημείωσε πως “προσπάθησα να μην είμαι μέρος” λες και δεν ήταν ο ίδιος στην εξουσία χρόνια τώρα και ως…  όργανο συμμετείχε στη λειτουργία του κράτους και τις αποφάσεις -μιλώντας μέχρι και για τα περί ευθυνών στις υποθέσεις των καταστροφών μέχρι για τα τα περί… Αγοραστού – ενώ εξαπέλυσε βολές ξανά βάζοντας στο “κάδρο” -εμμέσως- τον Αντώνη Σαμαρά για το 2016 “τράβηξα τα πάνδεινα… Να σας πω πρώην ανώτερο στέλεχος της δικής μου πλευράς περιφερόταν στις γειτονιές και έλεγε «ο δήμαρχος φταίει»” .

Η υπεύθυνη, ωστόσο, αυτή τοποθέτηση που έγινε δημόσια από τον κ. Αναστασόπουλο δεν… άρεσε στον κ. Νίκα που έφθασε στο σημείο με το αντίστοιχο ύφος του “Αααπαγορεύεταιιιι”, να ζητά την παραίτηση αντιπεριφερειάρχη του και να τον αποκαλεί “θρασύτατο”.

Όλος ο διάλογος έχει ως εξής:

Π. Νίκας: “Θα είμαι δύο μήνες περιφερειάρχης… Όποιος δεν θέλει να είναι συνεργάτης μου -και μάλιστα- αμειβόμενος να παραιτηθεί αμέσως. Ψηφίσαμε ακολουθήσαμε μια γραμμή…. ΑΑΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙΙΙ. Άμεση παραίτηση! Για να μην το κάνω εγώ… Τελεία”

Ακολούθησε ένα σχόλιο του κ. Αναστασόπουλου, εκτός μικροφώνου.

Π. Νίκας: “Σταμάτα θρασύτατε!!! Σταμάτα! Ως εδώ!!!”

Στ. Αναστασόπουλος: “Ποιος είναι θρασύς;”

Π. Νίκας: “Εσύ!”

Στ. Αναστασόπουλος: “Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό”. 

Π. Νίκας: “Να παραιτηθείς αμέσως…”

Στ. Αναστασόπουλος: “Όχι δεν παραιτούμαι. Να το κάνετε εσείς”.

Ακολούθησε μάλιστα η διακοπή της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ Γιάννη Μαλτέζο, αμέσως μετά την στιχομυθία αυτή, για να… ηρεμήσουν τα πνεύματα.