Παρασκευή
8
Δεκέμβριος
TOP

ΣΟΚ! Εικονικοί εμβολιασμοί στη Μεσσηνία και ψευδή rapid tests! Τι αποκάλυψε η δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις (video-audio)

13 συλλήψεις έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σ’ όλη την Ελλάδα ατόμων, που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης, που εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες. 

Ωστόσο όπως φαίνεται εκτός των συλλήψεων, που έγιναν και στην Καλαμάτα για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς στο συγκεκριμένο κύκλωμα ήταν εμπλεκόμενοι γιατροί και ιατρικοί επισκέπτες από την περιοχή, υπάρχει ξεχωριστό «κομμάτι» της δικογραφίας που αφορά την Μεσσηνία και έχει να κάνει με εικονικούς εμβολιασμούς, ψευδή πιστοποιητικά νόσησης καθώς και ψευδή «rapid test».

Σύμφωνα μάλιστα, με όσα αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας και τον Ηλία Μαραβά, ο αστυνομικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 Κώστας Καντούρης, με εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονικής, αυτό το σκέλος της δικογραφίας θα διαχωριστεί απ’ την υπόλοιπη, και θα σταλεί στην Εισαγγελία της Καλαμάτα για περαιτέρω διερεύνηση.

Χαρακτηριστική ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρη Τζωρτζίνη που ανέφερε πως εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν και υπάρχουν επίορκοι τότε η τιμωρία θα πρέπει να είναι παραδειγματική.