Τρίτη
25
Ιανουάριος
TOP

ΣΟΚ – Περί τα 1.000 κρούσματα ενεργά στην Καλαμάτα – 5 παράγοντες που εντείνουν την ανησυχία

Στη δίνη των πυρκαγιών και της πανδημίας βρισκόμαστε με τις εξελίξεις να είναι δραματικές. Μάλιστα, στην υπόθεση… νέα κρούσματα, εδώ και καιρό έχει ξεφύγει σε ανησυχητικό βαθμό η κατάσταση – σήμερα είχαμε έναν ακόμη θάνατο (δείτε εδώ) – με την όποια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας στη Μεσσηνία και δη την Καλαμάτα να πηγαίνει… περίπατο.

Τα όσα παρουσιάστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που εξελίχθηκε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας για την αξιολόγηση των δεδομένων είναι άκρως ανησυχητικά.

Σημείο 1. 

Οι τελευταίες αναλύσεις από τον Βιολογικό της Καλαμάτας δείχνουν 19.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο, κάτι που… μεταφράζεται σε περίπου 1.000 ενεργά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, ενδεχόμενα και περισσότερα.

Σημείο 2.

Ανησυχητικός παράγοντας η κατάσταση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, κυρίως για το τι θα ακολουθήσει. Το 98% των περιστατικών που φθάνουν στο Νοσοκομείο νοσούντες από κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι. Όσον αφορά την Κλινική COVID, οι αριθμοί των εισαγωγών έχουν πάρει μια “τρελή” πορεία.

Τον Ιούλιο του 2021 είχαμε 52 εισαγωγές, τον Ιούλιο του 2021 83 εισαγωγές και το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου ήδη είμαστε στις 74! Όπως αναφέρθηκε από την κα Αλειφέρη, έχει εξαντληθεί το όριο της Κλινικής COVID και γίνονται διακομιδές ασθενών σε Σπάρτη και Τρίπολη. Παράλληλα, έγινε έκκληση από όλες τις πλευρές στους ανεμβολίαστους να προσέχουν και να σπεύσουν να εμβολιαστούν, την ώρα που η εικόνα έχει στοιχεία μεγάλης πίεσης που… ασκείται στα Επείγοντα. Τέλος να σημειωθεί πως 22 άτομα του προσωπικού του Νοσοκομείου ήταν σε καραντίνα στις αρχές της εβδομάδας.

Σημείο 3.

Από τον ΕΟΔΥ και τους ελέγχους που γίνονται από τα κλιμάκια και τις δομές που αναπτύσσονται τοπικά φανερώνεται αυτή η… έκρηξη των κρουσμάτων. Όπως σημείωσε ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος καθημερινά διεξάγονται περίπου 1.000 έλεγχοι. Τον Ιούνιο κατεγράφησαν 116 κρούσματα, τον Ιούλιο 707 θετικά, και, το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου ήδη 450.

Σημείο 4.

Ήδη και οδεύοντας στο δεύτερο μισό του Αυγούστου προβληματίζει και ανησυχεί ο μειωμένος ρυθμός των εμβολιασμών. Όπως τόνισε ο κ. Κατσαφάδος έχουμε πέσει σε περίπου 200 ανά ημέρα, η συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα αφορά τη 2η δόση. Από την άλλη υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή στο πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Σημείο 5.

Η νέα μεγάλη έκρηξη αναμένεται όπως διεφάνη στην σύσκεψη στην επιστροφή των εκδρομέων και ήδη σχέδια και σενάρια διαχείρισης της κατάστασης έχουν αρχίσει να δρομολογούνται.