Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει στην αναγραφή των τιμών και των ποσοτήτων

Αλλάζουν οι κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές από πρακτικές παραπλάνησης σε ό,τι αφορά την τιμή και την ποσότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας και η καθεμία θα βλέπει με ευκρίνεια την τιμή ανά μονάδα χωρίς να μπορεί να τον κοροϊδέψει κάποιος με το να μικρύνει ή να μεγαλώσει την συσκευασία.

Με τη νέα ρύθμιση, η πληροφορία που παρέχεται από τους εμπόρους προς το καταναλωτικό για τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση θα πρέπει να είναι: επαρκής, σαφής, εύκολα αντιληπτή και εύκολα προσβάσιμη από τον καταναλωτή, ειλικρινής, ακριβής και μη παραπλανητική ως προς την τιμή ή την ποσότητα του προϊόντος.

Σημειώνεται μάλιστα πως η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του προϊόντος που διατίθεται προς πώληση πρέπει να αναγράφεται σε πινακίδες ή ετικέτες ή άλλα αντίστοιχα μέσα πληροφόρησης που είναι τοποθετημένα επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος.

Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ευδιάκριτοι και ευανάγνωστοι χαρακτήρες, με έντονη γραφή (bold).

Επιπλέον, θα πρέπει να αναγράφονται η τιμή ανά τεμάχιο, η τιμή ανά μονάδα βάρους (κιλά) καθώς και η τιμή ανά μονάδα όγκου (λίτρα).

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ του www.ot.gr πατώντας εδώ