Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Στ. Χατζόπουλος (ΔΕΥΑΤ): «Να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση νερού, η ΔΕΥΑΤ προχωρά σε σημαντικά έργα» (βίντεο)

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου και με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, κ. Στέφανος Χατζόπουλος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την κλιματική αλλαγή, την αύξηση της θερμοκρασίας και τη μείωση των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων, που έχουν οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων ύδατος. Τα προβλήματα που δημιουργούνται αφορούν την αύξηση ασθενειών, τη μείωση της αγροτικής παραγωγής και την ερημοποίηση περιοχών.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι η αλλαγή του τρόπου ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές, να περιορίσουμε την αλόγιστη χρήση νερού και τη ρύπανση» είπε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και ζήτησε από τους πολίτες να ενημερώνουν την υπηρεσία για τις διαρροές, να περιορίσουν το πότισμα και να μην προκαλούν ρύπανση.

Αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ που είναι αναγκαία, ενώ τάχθηκε ενάντια σε κάθε σχεδιασμό ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ.

Για τα έργα της ΔΕΥΑΤ, αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού του Μεθυδρίου που υδρεύει 43 χωριά, το νέο δίκτυο στις Κολλίνες και στη Βλαχέρνα, αλλά και στα έργα τηλεμετρίας. Ειδική αναφορά έγινε στο νέο έργο που έχει ξεκινήσει στην περιοχή Φιλικών, Αγίου Παντελεήμονα και περιφερειακού, που αφορά νέο δίκτυο ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρική προστασία. Άμεσα θα ξεκινήσει το νέο αποχετευτικό δίκτυο και ο βιολογικός καθαρισμός της περιοχής Λεβιδίου με προϋπολογισμό 12.000.000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Χατζόπουλος ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 24/3/2024 θα γίνουν τρεις δωρεάν παραστάσεις στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.