Πέμπτη
8
Δεκέμβριος
TOP

Στ. Χρυσαδάκος: «Στα όρια της Εθνικής μειοδοσίας η απόφαση Γεωργαντά» -Αντιδράσεις για την… ταφόπλακα στην ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας (video)

Ακόμη και στην πολιτική θα έπρεπε να υπάρχουν όρια στον… εμπαιγμό. Όμως η… κοροϊδία που έχει πέσει για τις αρνητικές εξελίξεις με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, δεν θα έχει τέλος από ότι φαίνεται! 

Δεν έφθανε ότι… φλόμωσε την Συντονιστική Επιτροπή και τους πολιτικούς παράγοντες της Μεσσηνίας ακόμη και πριν από μία εβδομάδα με υποσχέσεις για λύση στην βάση των όσων προέβλεπε η απόφαση-ξεκαθάρισμα από το ΣτΕ που δικαίωνε τη Μεσσηνία απέναντι στην απόφαση Αποστόλου και τις κουβέντες του αέρα, πως ο ίδιος δεν θα “ντυνόταν” Αποστόλου, ο Γιώργος Γεωργαντάς τώρα, θα έρθει και στη Μεσσηνία για να… σώσει το προϊόν που το “ναρκοθετεί” το μέλλον του με δική του απόφαση, όπως σημειώνουν οι φορείς και οι παραγωγοί στις καθολικές τους αντιδράσεις!

Κάτι τέτοιο δεσμεύτηκε χθες μόλις του έγινε κουβέντα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις με τον ίδιο τον Υπουργό ΑΑΤ να αναφέρει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται στην Καλαμάτα μετά από την επίσκεψη που προγραμματίζει έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο κ. Γεωργαντάς θα συναντηθεί με φορείς και παραγωγούς προκειμένου να συζητήσει μαζί τους ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ελιά και το ελαιόλαδο! Δηλαδή, αφού βάζει… ταφόπλακα στο προϊόν όπως λένε σύσσωμοι σε Μεσσηνία και πλέον αναγνωρίζουν και σε άλλες περιοχές, τώρα θα έρθει για να τους πει τι να κάνουν με ένα… πρόγραμμα! Η απόλυτη απαξίωση ακόμη και της πολιτικής λογικής.

Με τις αντιδράσεις ωστόσο να κορυφώνονται με ενδιαφέρον αναμένεται η  ευρεία σύσκεψη της Τετάρτης στο δημαρχείο της Καλαμάτας και το πλαίσιο που θα τεθεί για τα επόμενα βήματα των ενεργειών που θα συναποφασιστούν και που θα καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασης στην απόφαση Γεωργαντά.

“ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ”

Καταπέλτης ο τεχνικός σύμβουλος της συντονιστικής επιτροπής Λακωνίας στην βάση των όσων φέρνει η απόφαση Γεωργαντά τόσο αιφνιδιαστικά, που “ναρκοθετεί” το προϊόν της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και πολύ περισσότερο το μέλλον του προϊόντος της Ελιάς για την ίδια την χώρα μας. Με μια σειρά από επιχειρήματα ο Σταύρος Χρυσαδάκος ανέλυσε τα όσα προκαλούνται από την απόφαση αυτή -πέρα από τον πολιτικό εμπαιγμό και τις υποσχέσεις που έδινε ο Υπουργός- και τις συνέπειες που είναι καταστρεπτικές για όλους τους παραγωγούς και τα συμφέροντά τους. Μάλιστα για να καταδείξει το πόσο… τρύπια είναι αυτή η απόφαση και το πόσο ακριβώς επηρεάζει τα Ελληνικά συμφέροντα είπε πως φθάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας

Το τι ακριβώς γίνεται πέρα από τα συμφέροντα και τις πιέσεις που επιθυμούν την πλήρη απελευθέρωση-διάλυση της αγοράς με τις τρίτες χώρες και τους εισαγωγείς να “τρίβουν τα χέρια τους” φαίνεται και από τα όσα ο πρώην Υφυπουργός και νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Οικονόμου έβγαλε ως ανακοίνωση που προκαλεί και το αίσθημα περί δικαίου σε μια απόφαση του Υπουργού του που κινήθηκε ενάντια στη δικαιοσύνη, να μιλά για στήριξη των εμβληματικών προϊόντων σημειώνοντας ως… κυβέρνηση: “Η Κυβέρνηση στηρίζοντας σταθερά όλα τα εμβληματικά τοπικά προϊόντα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών αντιμετωπίζοντας στην πράξη το θέμα που προέκυψε”.