Σάββατο
28
Ιανουάριος
TOP

Στα απόνερα… της «Κιβωτού», των αυτοδιοικητικών και πολιτικών εξελίξεων (video)

«Καταπέλτης» ο Νίκος Μπελογιάννης, Διευθυντής της τηλεόρασης BEST για τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου» και τα σκάνδαλα που διαδέχονται το ένα το άλλο. Με τα οικονομικά στο επίκεντρο καθώς αυτή την περίοδο διεξάγονται έλεγχοι στις δομές της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, τα χρηματικά ποσά που δίδονταν ως δωρεές είτε από τους πολίτες είτε από κρατικές υπηρεσίες τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά ειδικά σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Εν προκειμένω, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως προκύπτει, έχει δώσει στην εν λόγω ΜΚΟ το ποσό των 70.000 ευρώ με τον προβληματισμό έκδηλο για την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί αφού μεταξύ άλλων η δομή της Καλαμάτας δεν είχε καν άδεια λειτουργίας.

Εκφράζοντας απορίες της ίδιας της κοινωνίας ο Νίκος Μπελογιάννης είπε: «Μπορεί να ξεκίνησε λόγω της φιλευσπλαχνίας του. Δεν ξέρω. Αλλά έφθασε σε σημείο να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια. Μπορεί ένας παπάς και μια παπαδιά να διαχειρίζονται εκατομμύρια;» είπε και συνέχισε «Που είναι ο κράτος; Που είναι το ελεγκτικό κράτος…»

 

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΦΩΣ»

Μετά και την σύλληψη που έγινε την Παρασκευή (25/11) στη δομή της Καλαμάτας με αφορμή το περίστροφο που βρέθηκε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι, ο Διευθυντής Ενημέρωσης της τηλεόρασης BEST Θέμης Κανελλόπουλος αποκάλυψε πως το κουβάρι δεν έχει ξετυλιχτεί εντελώς αλλά από μέρα σε μέρα θα έρχονται στο φως και νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση αυτή.

«Θα έχουμε εξελίξεις» είπε ενώ αποκάλυψε ότι «Πριν από ένα μήνα έγινε έλεγχος, συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου από τα κλιμάκια της Περιφέρειας και ήταν όλα καλά» θέτοντας το ερώτημα: «Θα τα βρούνε όλα άσχημα σήμερα; Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…» για να συνεχίσει «…Αυτό που θα ακούσετε την Δευτέρα δεν θα έχει προηγούμενο. Δεν είναι και τόσο αθώα τα πράγματα…» λέγοντας πως στο επίκεντρο των επικείμενων αποκαλύψεων βρίσκονται «άτομα που σχετίζονται με την δομή.»

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα ο Νίκος Μπελογιάννης στάθηκε στα όσα… «ξέχασε» να αναφέρει ο Πρωθυπουργός στο επίκεντρο των πολιτικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης περί έργων ανάπτυξης και υποδομές που «τρέχουν» συνολικά στην Δυτική Ελλάδα.

«Δηλαδή η ανάπτυξη θα σταματήσει στον Πύργο; Κι από εκεί και κάτω τί γίνεται;» σημείωσε ο κ. Μπελογιάννης σημειώνοντας πως «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα μεγαλύτερα εργοστάσια που έκλεισαν και δεν έχουν ανοίξει αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στον άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Τί μεσολάβησε και ψάχνουμε να βρούμε τρόπο; Ή μήπως δεν το θέλουμε κάποιοι γιατί ο πρώτος που δεν τον ήθελε ήταν ο κ. Νίκας.»

Χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο οδικό έργο ως μείζονος σημασίας για τη Μεσσηνία, κατέθεσε την αλγεινή του εντύπωση από την… «απραξία» Μεσσηνίων βουλευτών «Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως δεν έχει πάρει θέση κανένας βουλευτής από τη Μεσσηνία! Δεν το διεκδικούμε αυτό;». Στο σημείο αυτό αναφερόμενος στο Μενέλαο Γερονικολό τόνισε πως ο πολιτευτής Μεσσηνίας ήταν ο μόνος που αντέδρασε ακαριαία “με άρθρο του και είπε τα πράγματα με το όνομά τους”, αλλά, όπως είπε, “δεν του απάντησε κανένας”.

Κλείνοντας, ο Νίκος Μπελογιάννης υπενθύμισε πως όλοι αξιολογούνται την ώρα της κρίσης: «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης το έκανε εσκεμμένα. Εσείς όλοι όμως τί διεκδικείται; Τις κορδέλες; Θα σας κρίνει ο κόσμος σε λίγο καιρό έχουμε εκλογές.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην στάση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη γι’ αυτό και μια σειρά από ζητήματα σημειώνοντας πως «ταυτίζεται με τον κ. Νίκα».

ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ AIRETOS.GR ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΑ

Τριγμούς… στην αυτοδιοικητική παρουσία του Παναγιώτη Νίκα στην περιφέρεια Πελοποννήσου προκάλεσαν τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης του «airetos.gr» με την πλάστιγγα να γέρνει κατά του νυν περιφερειάρχη.

«Το 54,1% δεν θα ξαναψηφίσει τον κ. Νίκα. Το «Σίγουρα ναι» είναι 18,7 το «Σίγουρα όχι» είναι 38,7% παντού υπερτερεί το «Σίγουρα όχι»! είπε ο Διευθυντής της τηλεόρασής BEST και συνέχισε: «Μήπως αυτή η κόντρα με τον δήμαρχο Καλαμάτας και αυτή η εμμονή του δεν έχει στοιχήσει;» σημειώνοντας ότι «Το μεγαλύτερο ποσοστό το έχει χάσει από την Μεσσηνία από τότε που βγήκε περιφερειάρχης.

Αναγνωρίζοντας ωστόσο πως στην πορεία του «κάποια θετικά έχει κάνει, μην τα μηδενίζουμε όλα», στάθηκε όμως στα στοιχεία της δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία «η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει να τον ξαναδεί!» προτρέποντας τον νυν περιφερειάρχη να αναλογιστεί τις ευθύνες του «Ας καταλάβει τι λάθη έχει κάνει. Ας κάτσει σπίτι του να αναλογιστεί που έχει κάνει λάθη. Ποιον έχει αδικήσει και ποιον όχι και για ποιον κράτησε τον λόγο του σαν Μανιάτης και για ποιον όχι.»

Σε κεντρικό επίπεδο ο Νίκος Μπελογιάννης υπερτόνισε την ανάγκη αλλαγής υποψηφίου: «Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα ποιον υποψήφιο θα στηρίξει, κιόλας από την αρχή του νέου έτους. Αν ξανακατέβει ο κ. Νίκας θα πάθει πανωλεθρία.»

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Μιλώντας για νέα πρόσωπα ο Νίκος Μπελογιάννης σχολίασε και την ανανέωση που επιχειρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ.

Στα ονόματα που επελέγησαν να στελεχώσουν τους τομείς του ΠΑΣΟΚ ως γραμματείς -τομεάρχες και τρεις Μεσσήνιοι. Γιάννης Πάζιος, Σωτήρης Βαρελάς και Γιώργος Κανελλόπουλος καθείς με την δική του αξιόλογη πορεία κατέχουν πλέον αρμοδιότητες στον νευραλγικό τομέα της Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Τουρισμού και της Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματος.