Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Στα όρια της επιβίωσης πολλές μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις (video)

Στα όρια της επιβίωσης ακροβατούν τους τελευταίους μήνες πολλές μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν σειρά προβλημάτων με το μέλλον να διαγράφεται δύσκολο. Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγράφονται στο ενεργειακό με το κόστος να έχει εκτιναχθεί στα ύψη και την επιδότηση, να αποτελεί παρελθόν.

«Οι επιδοτήσεις από την αρχή στις επιχειρήσεις ήταν περιορισμένες κι έτσι αν δεν έρθει μείωση της τιμής της μονάδας, θα έχουμε ακόμη πιο μεγάλες επιβαρύνσεις», σημείωσε παρεμβαίνοντας για το θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλης Παγώνης, ο οποίος συνδύασε την ενεργειακή κρίση με τον πληθωρισμό που δε φαίνεται να έχει τάσεις μείωσης.

«Ζητάμε επιτακτικά να ανοίξει ένα νέο πλαίσιο ρύθμισης 120 δόσεων για να ενταχθούν και όσοι δεν έχουν, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοί μας να μπουν σε ένα πακέτο μακροχρόνιων ρυθμίσεων», συμπλήρωσε ο κ. Παγώνης, ο οποίος καταληκτικά στάθηκε και στις διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα φτάσει τα 780 ευρώ. «Έχουμε τρεις αυξήσεις μισθών οι οποίες έχουν επιβαρύνει κατά 20% τις επιχειρήσεις, μια επιβάρυνση που θα είναι πάνω από 2.000 ευρώ το χρόνο και γι’ αυτό ζητάμε ένα αντισταθμιστικό μέτρο που έχει λογική. Να καταργηθεί το… χαράτσι  του τέλους επιτηδεύματος που είναι μνημονιακό», τόνισε ο Βασίλης Παγώνης.