Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Κακοκαιρία Avgi-Αρναούτογλου: Έτσι θα κινηθεί o χιονιάς τις επόμενες ώρες

Αισθητά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου, μέχρι το απόγευμα οι όποιες μπόρες και χιονοπτώσεις από την κακοκαιρία Avgi θα περιοριστούν σε περιοχές της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα σημειώσει ηλιοφάνεια ενώ οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο και θα πνέουν στα 7 με 8 μποφόρ στις Κυκλάδες και στα 4 με 5 -τοπικά και 6- μποφόρ στο Ιόνιο.

Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα γίνουν ακόμη λιγότερες και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 10 στα κεντρικά, στους 4 με 11 στα βόρεια και στους 13 στα νότια. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 10 και στα δυτικά στους 13.

Στην Αττική χιόνια αναμένονται τη νύχτα στα βόρεια του νομού και από τα 450 μέτρα και πάνω και το πρωί θα έχουμε βροχές επίσης στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Την Πέμπτη, στην Κρήτη θα παραμείνουν κάποια φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα, ενώ την Παρασκευή σύννεφα θα εισέλθουν στη χώρα από τα βόρεια προς τα ΝΑ της Ελλάδας.

Το Σάββατο φαινόμενα θα έχουμε σε Θεσσαλία, Στερεά και αν.Πελοπόννησο χωρίς όμως κάτι τι σημαντικό.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με αρκετή ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά.

Έως 8 με 10/2 δεν φαίνεται να έχουμε κάποια αλλαγή του καιρού, αλλά από τις 10-12/2 και μετά θα έχουμε νέο σκηνικό του καιρού.

Πηγή: aftodioikisi.gr