Πέμπτη
8
Δεκέμβριος
TOP

Στην Καλαμάτα ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ και της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Καλαμάτα το Διεθνές Συνέδριο για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τη Διεθνή Επιτρο­πή δια την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 2:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Elite City Resort, το οποίο θα διαρκέσει τρείς ημέρες (25-27/2/2022) και θα συμμετάσχουν είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεδιάσκεψη περισσότεροι από 100 Σύνεδροι από Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν διάφορες πτυχές του θέματος.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, θα χαιρετήσουν η Υπουρ­γός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατα τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτύξει το θέμα: «Το ήθος της Ορθοδοξίας έναντι του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών».

Αύριο Παρασκευή και ώρα 12:30μ. ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάϊατ,  θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στην Ιερά Μητρόπολη.