Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Στην πρώτη γραμμή… οι αγρότες της Πελοποννήσου – Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για αύριο Τρίτη (video)

Με την ελπίδα ότι θα ακουστεί η φωνή τους και θα δοθεί λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος,  οι αγρότες κατεβαίνουν αύριο με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Προσκεκλημένοι στην εκπομπή «Τι λες τώρα» οι αγρότες,  Δημήτρης Αντωνίου από το μπλόκο του Άστρους και ο Ηλίας Αρφάνης από το μπλόκο του κόμβου Δαφνίου Λακωνίας, επεσήμαναν,  ότι εκείνο που διεκδικούν είναι το αυτονόητο,  να παραμείνουν στις δουλειές τους και να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα που θα μπορεί να τα απολαμβάνει φθηνά ο καταναλωτής.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για αύριο Τρίτη

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων με απώτερο σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα, αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, «κεντρικός άξονας του σχεδιασμού ήταν η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης». Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Με περιπολικά τα τρακτέρ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τροποποιήσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Θεοφάνης Αναγνώστου ανέφερε ότι από αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης- διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν

Ειδικότερα, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

 • Λεωφόρος Αθηνών,
 • Αχιλλέως,
 • πλατεία Καραϊσκάκη.

Ακολούθως, θα κινηθούν αντίθετα:

 • στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου,
 • την πλατεία Ομονοίας,
 • την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας:

 • Πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
 • στη Λεωφόρο Αμαλίας,
 • την οδό Πανεπιστημίου,
 • τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας
 • σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

ΠΗΓΗ imerisia.gr