Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 για Μαύρη Θύελλα και Super League 2

Σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 για το πρωτάθλημα της Super League 2 αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η επιτροπή συνεδρίαση νωρίτερα σήμερα υπό την προεδρία του Παναγιώτη Μπαλτάκου, με την συμμετοχή του προέδρου πρόεδρος της Super League 1 και αντιπροέδρου της Ε.Π.Ο. Βαγγέλη Μαρινάκη, του αναπληρωτή προέδρου της Ομοσπονδίας Τάκης Παπαχρήστο, του Ταμία Άγγελου Δανιήλ και του αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά.

Ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν ενωτικός και ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί για την πρόοδο του αθλήματος.

Στο εν λόγω πρωτάθλημα πέρυσι η ομάδα της Καλαμάτας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και φέτος επιστρέφει δυναμικά για να πετύχει αυτό που την προηγούμενη χρονιά χάθηκε…

Η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

– Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

– Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.

– Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.

– Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/ 9/2023.