Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Στις ομορφιές της Αρκαδικής γης με τον Σ.Π.Ο.Κ. “Ο Ευκλής”

Δελτίο Τύπου
Την περασμένη Κυριακή (24/3ου) οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν για άλλη μια φορά στο Μαίναλο και περπάτησαν το μονοπάτι από την γραφική Στεμνίτσα έως το ιστορικό Ελληνικό.
Το μέλος του συλλόγου Χριστίνα Καλέκα περιγράφει:
Από ένα μονοπάτι, που κατηφορίζει στη χαράδρα κι ανεβαίνει πάλι στο βουνό. Απ’ αυτό κάποτε, που δεν υπήρχαν δρόμοι, πήγαιναν τα μουλάρια που μετέφεραν ανθρώπους και εμπορεύματα από το ένα χωριό στο άλλο μέσα από το λόγγο.
Από κει πήγαμε κι εμείς σήμερα από το κακοτράχαλο μονοπάτι, δυστυχώς σε πολλά σημεία ήταν κατεστραμμένο.
Ο καιρός ήταν σύμμαχος, η θέα εξαιρετική και η παρέα των 43ων φίλων μας όπως πάντα όμορφη !
Με το πέρας της πεζοπορίας αναχωρήσαμε για το Ψάρι Τρικολώνων, εκεί πραγματικά μας περίμενε μια έκπληξη: σε ένα τόσο μικρό χωριό ένα υπερσύγχρονο Μουσείο Εκπαίδευσης στο παλιό Σχολείο !!
Γνωρίσαμε την αίθουσα διδασκαλίας, το γραφείο – δωμάτιο του δασκάλου, το παλαιοβιβλιοπωλείο και ένα σωρό εκθέματα πολύ ωραία εκτεθειμένα, όλα περασμένης εποχής φυσικά !!
Είδαμε, ξύλινα θρανία, μαυροπίνακα, χάρακες, αριθμητάρια, πλάκες, κοντυλοφόρους, μελανοδοχεία, χάρτες, κουδούνια, σφυρίχτρες, βέργα δασκάλου, σχολικές τσάντες, ποδιά, παιδικά παπούτσια εποχής, βιβλία, παιδικά παιχνίδια, ένα σωρό πράγματα …., και τι δεν έχει….
  Ύστερα περάσαμε απέναντι στον πολυχώρο ”Αρκαδιανή” όπου μας περίμενε άλλη έκπληξη, Μουσείο Γαστρονομίας !! 
Και τι δεν είδαμε,… προθήκες με κουζινικά και σκεύη άλλης εποχής, σε ενότητες, αντικείμενα που πλέον δεν υπάρχουν και προθήκες με βιβλία με συνταγές μαγειρικής, σε μια εντυπωσιακή έκθεση και χώρο καθώς και το εργαστήριο ζυμαρικών του συγκροτήματος.
  Και πάλι σήμερα ήταν μια μέρα γεμάτη εντυπώσεις.
Ανυπομονώ για την επόμενη εξόρμηση, στις 7 Απριλίου στο εντυπωσιακό φαράγγι της Λεπίδας στις πλαγιές του Βορειανατολικού Πάρνωνα.