Δευτέρα
4
Δεκέμβριος
TOP

Στίβος ΑμεΑ: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα ο σπουδαίος Νάσος Γκαβέλας

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία για τον Νάσο Γκαβέλα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ, τερματίζοντας τα 100 μέτρα σε χρόνο 10.93.

Ο αθλητής του Νέστορα Κολοβού με καταγωγή από την Πύλο, με συνοδό τον Δημήτρη Χρυσάφη, έκανε σε έναν ακόμη μεγάλο αγώνα επίδειξη δύναμης, εξασφαλίζοντας με τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή και το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2024, όπου θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία Τ11.

Στον αποψινό τελικό ο χρυσός παραολυμπιονίκης αν και χρεώθηκε με μια άκυρη εκκίνηση (επιτρέπεται ακόμη μία άκυρη στους ΑμεΑ), στη συνέχεια μπήκε δυνατά από την αρχή και με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη έδειξαν ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να στεφθούν και πρωταθλητές κόσμου. ‘Άλλωστε ήταν ο μόνος στην κούρσα που φέτος έχει κατέβει τα 11 δευτερόλεπτα και το πέτυχε μάλιστα στον ημιτελικό και το επανέλαβε και απόψε στον τελικό.

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στη Ναμίμπια και τον Ανανίας Σικόνγκομε 11.11. και ρεκόρ Αφρικής και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Τιμοτέ Αντόλφμε 11.12, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση.

πηγη runningnews.gr