Τετάρτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Στο εδώλιο… για τους βιασμούς σε 14χρονη, από θείο και ανήλικο αδερφό

Η πρωτοφανής καταγγελία που έκανε ένα ανήλικο κορίτσι από την Ηλεία, μόλις 14 ετών, στις αρχές ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον επίσης ανήλικο αδερφό της και το θείο της, άνοιξαν τον «Ασκό του Αιόλου» φέρνοντας ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δύο άντρες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μέσα από τον πατέρα του κοριτσιού που την αναζητούσε όταν εκείνη μην αντέχοντας άλλο τον εφιάλτη που βίωνε έφυγε από σπίτι. Όταν θα την εντοπίσει, εκείνη θα πάει κατευθείαν στην αστυνομία ενώ ο πατέρας θα της γυρίσει την πλάτη. Η έρευνα όμως της Δικαιοσύνης ήταν καταπέλτης:

Ο Θείος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η συνεδρίαση του οποίου έχει αναβληθεί ήδη μία φορά. Ο αδερφός δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Αμαλιάδας και του επιβλήθηκε η ποινή των 5.000 ευρώ.

«Προσπάθησε να αντισταθεί και τον έσπρωχνε…»

Το βούλευμα της υπόθεσης σε σχέση με το θείο–που αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»- αποκαλύπτει τον εφιάλτη που ισχυρίζεται ότι έζησε το κορίτσι που αναγκάστηκε μάλιστα να φύγει από το σπίτι της σε χωριό της Ηλείας προκειμένου να γλιτώσει.

«Στο … Ηλείας (σ.σ αναφέρεται το χωριό) από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος ενεργώντας με πρόθεση με σωματική βία εξανάγκασε άλλον σε γενετήσια πράξη. Ειδικότερα στην οικία του και σε μη επακριβώς διακριβωθέντες χρόνους και πάντως από την αρχή και μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2018 την πρώτη φορά και περίπου ένα μήνα αργότερα τη δεύτερη εκμεταλλευόμενος ότι η ανιψιά του βρισκόταν στην οικία του για να προσέχει τα τέκνα του την πλησίασε και ξεκίνησε να την φιλά στο λαιμό και στη συνέχεια ενώ αυτή πρ σπαθούσε να αντισταθεί σπρώχνοντάς τον, της έβγαλε τα ρούχα και την εξανάγκασε με σωματική βία χρησιμοποιώντας την υπέρτερη σωματική του δύναμη, να ανεχθεί τη μεταξύ τους συνουσία».

«Σκάσε, μην τολμήσεις και μιλήσεις θα σε βαρέσω…»

Στο βούλευμα συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση του κοριτσιού που αναφέρει τους βιασμούς τόσο από τον αδερφό αλλά και από το θείο της.

Η πρώτη κατάθεση δίνεται στις 18 Απριλίου 2019. Για τον αδερφό της θα ισχυριστεί ότι έδειχνε έντονο ερωτικό ενδιαφέρον για εκείνη από το 2016 και ασελγούσε πάνω της ενώ σε ανύποπτο χρόνο θα της κρατήσει τα χέρια και θα τη βιάσει.

Ο εφιάλτης για το κορίτσι όπως κατήγγειλε, θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Ένα μήνα αργότερα και ενώ είναι στο σπίτι του θείου της θα τη βιάσει για πρώτη φορά:

«Μου είπαν να πάω στο σπίτι του για να φυλάξω τα παιδιά του που είναι πολύ μικρά. Εγώ πήγα να τα φυλάξω και ξαφνικά ήρθε ο θείος μου. Μπήκε στο σπίτι και έβγαλε το πουκάμισο και το γιλέκο και τα άφησε στον καναπέ. Ήρθε κοντά μου και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό. Τον έσπρωξα και του λέω γιατί το κάνεις αυτό; Αυτός δεν μου μίλησε και συνέχιζε να με φυλάει. Εγώ τον έσπρωχνα και μου έλεγε πως αν δεν κάτσω θα μου σκίσει τα ρούχα».

Η ανήλικη περιγράφει στις αρχές το βιασμό αλλά και τις απειλές που δέχθηκε: «Μου είπε μην τολμήσεις να το πεις σε κανέναν δεν θα σε πιστέψει κανείς…».

Ένα μήνα μετά θα βιώσει -όπως καταγγέλλει, και πάλι τον εφιάλτη. «Καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα τηλεόραση. Μπήκε στο σπίτι ο θείος μου και μπήκε στο μπάνιο. Μετά από λίγο βγήκε και ήρθε στον καναπέ άρχισε να με φιλάει και εγώ αντέδρασα και είπα να με αφήσει. Τον έσπρωχνα».

Ο ίδιος εφιάλτης θα επαναληφθεί και τους επόμενους μήνες ακόμα και μέσα σε στάβλο.

Τόσο στους αστυνομικούς όσο και στην κοινωνική λειτουργό θα αποκαλύψει ότι της έκλεινε το στόμα, της τραβούσε τα μαλλιά και την απειλούσε «σκάσε, μην τολμήσεις και μιλήσεις θα σε βαρέσω».

«Φανταστικό σενάριο…»

Η ανήλικη θα φύγει από το σπίτι και θα καταγγείλει τους βιασμούς με την προτροπή ενός φίλου της.

Στο βούλευμα θα γίνει αναφορά και στον πατέρα της κοπέλας με την επισήμανση ότι «δεν εξέτασε την ελάχιστη πιθανό- τητα έστω του αληθούς των καταγγελλομένων δεν προσέφερε καμία στήριξη στην ανήλικη».

Η κοινωνική λειτουργός ανέφερε μάλιστα ότι το κορίτσι κατά τη διήγηση των περιστατικών δεν έπεσε σε αντιφάσεις ούτε σκέψη πριν από την κάθε απάντηση. Από την πλευρά του ο θείος της κοπέλας αρνείται κάθε κατηγορία σε βάρος του ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για εξύφανση ενός φανταστικού σεναρίου της ανιψιάς του προκειμένου να τον πλήξει. Η έρευνα όμως της υπόθεσης ανέδειξε ότι το κορίτσι μεγάλωνε μέσα σε κακοποιητικό περιβάλλον με συνεχείς τσακωμούς μεταξύ των δύο γονιών του. Ο πατέρας ανέλαβε την φροντίδα των παιδιών όταν η μητέρα έφυγε από το σπίτι υιοθετώντας όμως λεκτική αλλά και σωματική επιθετικότητα, λειτουργώντας κυρίως σπασμωδικά εμμένοντας στο αυστηρό πατριαρχικό μοντέλο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σήμερα το κορίτσι είναι ενήλικη και έχει παντρευτεί. Αυτό που ζητά είναι να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που της έκαναν κακό.

Ο δικηγόρος της, Μάκης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»:

«Η αλήθεια έλαμψε στο Tριμελές Πλημ/κειο Ανηλίκων Αμαλιάδας και αναμένουμε την κρίση του ΜΟΔ Πατρών. Δυστυχώς βέβαια όποια και να είναι η έκβαση της υπόθεσης αυτής το ψυχικό τραύμα και η ψυχολογική ταλαιπωρία της παθούσας δεν απαλύνονται από τις όποιες ποινές καθώς αναγκάζεται να επαναβιώνει όλα αυτά τα σοκαριστικά γεγονότα. Η υπόθεση αυτή και τόσες άλλες ανάμεσα μας καταδεικνύουν την ηθική καταπτωση της κοινωνίας μας και την παντελή έλλειψη πρόληψης, καταστολής τέτοιων φαινομένων αλλά και μέριμνας από την πολιτεία για τα θύματα σεξουαλικών αδικημάτων, καθώς πέρα από τους δικούς της ανθρώπους, η κοπέλα αυτή δεν έχει καμία απολύτως στήριξη από ειδικούς».