Παρασκευή
19
Αύγουστος
TOP

Στο Περιφερειακό φθάνει για έγκριση η μελέτη για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πρόκειται να εξελιχθούν και να θωρακίσουν την Καλαμάτα. Το αντιπλημμυρικό που πιάνει μια ακτίνα από το Πήδημα έως τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έμοιαζε… κολλημένο το τελευταίο διάστημα, με την αγωνία διάχυτη για το που βρίσκονταν οι εξελίξεις. Χρειάστηκε το προηγούμενο μας δημοσίευμα (δείτε εδώ) για να υπάρξει η ενημέρωση πως τα πράγματα ξεμπλοκάρουν και λαμβάνουν τροχιά τελικών εγκρίσεων.

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου έχει ήδη αποστείλει προς γνωμοδότηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), αναμένοντας τις παρατηρήσεις και την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Περιφέρεια, το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία για την υλοποίηση και αυτού του έργου.

Αυτό σημείωσε απόψε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς ο οποίος και τόνισε πως μετά την συνάντηση που είχε με τον Γ. Καρνέση υπήρξε και η ενημέρωση από την Περιφέρεια πως δρομολογείται άμεσα η όλη διαδικασία για να φθάσει στο ΠΕΣΥ η μελέτη.