Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Στο πλευρό του Δημήτρη Πτωχού Πιερρακάκης, Θεοδωρικάκος και κορυφαία στελέχη (video)

Στο πλευρό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού βρέθηκαν την Κυριακή ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας βρέθηκε μαζί με τους βουλευτές Τάκη Θεοδωρικάκο, Θανάση Μπούρα, Σέβη Βολουδάκη και Θανάση Δαβάκη στη Λακωνία «για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενός άξιου ανθρώπου και καλού φίλου, του Δημήτρη Πτωχού», όπως αναφέρει.

Σταθερό προβάδισμα στη δημοσκόπηση της Data C
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Data C ο Δημήτρης Πρωχός είναι το σταθερό φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με διαφορά από τον Πέτρο Τατούλη. Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στο pelop.gr, ο κ. Πτωχός εμφανίζεται να έχει καθαρό προβάδισμα (3,7% χωρίς τα λευκά-άκυρα) έναντι του κ.Τατούλη στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, το οποίο διευρύνεται (4,9% χωρίς τα λευκά – άκυρα) σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο. Έχει επίσης, ευρύτατη υπεροχή περί το 12% στο συχνά καθοριστικό ερώτημα της παράστασης νίκης.

Oι στόχοι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε συνέντευξή του στο iefimerida o κ. Πτωχός ανέφερε τα κυριότερα προβλήματα της Πελοποννήσου και το όραμά του για την περιοχή:

«Επειδή όμως όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον άνθρωπο, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι το δημογραφικό. Ο πληθυσμός μειώνεται, οι νέοι φεύγουν.  Επειδή όμως όλα συνδέονται, στην Πελοπόννησο, δυστυχώς, δεν υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές, δεν υπάρχουν καλοπληρωμένες δουλειές. Η περιφέρειά μας υπολείπεται πάρα πολύ σε ανάπτυξη, σε νέες επενδύσεις καθώς εδώ καταλήγει μόλις το 5% των άμεσων ξένων επενδύσεων. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ. Θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια Περιφέρεια πρότυπο στην προσέλκυση επενδύσεων και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό και ελκυστικό. Πρέπει να ασχοληθούμε παρά πολύ με το να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο, κυρίως χωροταξικό σχεδιασμό, πολεοδομικό σχεδιασμό. Και ταυτόχρονα, να ενισχύσουμε τις υποδομές μας και να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.iefimerida.gr