Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Στο Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Χώρας

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο η ένταξη του έργου «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Χώρας» του Δήμου Πύλου – Νέστορος με συνολικό προϋπολογισμό 310.000€ και ποσό ένταξης χρηματοδότησης 186.000€.

Η ένταξη του έργου έγινε πραγματικότητα ύστερα από αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος την 23η Μαρτίου 2022, προς το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η σύνταξη της μελέτης για το έργο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Χώρας» πραγματοποιήθηκε ύστερα από την Προγραμματική Σύμβαση την 1η Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. Πελοποννήσου»

Γίνεται πραγματικότητα ένα επί σειρά ετών αίτημα της Κοινωνίας της Χώρας που αφορά στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κοινότητα Χώρας.

Πρόκειται για ένα ακόμα έργο που θα συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της Χώρας, θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η χρηματοδότηση του Δήμου Πύλου – Νέστορος για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Χώρας”, με συνολικό προϋπολογισμό 310.000€ από το Πράσινο Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας αποτελεί μια ακόμα σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του προγράμματος και των δεσμεύσεων της παρούσας δημοτικής αρχής.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου και συμπατριώτη μας κ.Στάθη Σταθόπουλο για την ένταξη του έργου του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στους ειδικούς συνεργάτες μου για τις ενέργειες που έκανα για την χρηματοδότηση του έργου.

Η χρηματοδότηση του έργου της Ανάπλασης της πλατείας της Χώρας έρχεται να συμπληρώσει τα μεγάλα έργα που έχουμε οραματιστεί και κάνουμε πράξη ως δημοτική Αρχή για την Δημοτική Ενότητα Νέστορος, όπως:

  • το έργο για την “Δημιουργία Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρου στις αποθήκες ΑΤΕ Χώρας” προϋπολογισμού 000€, που συγχρηματοδοτείτε από το Πράσινο Ταμείο, ύστερα από την σύνταξη της μελέτης και αίτημα χρηματοδότησης την 30η Σεπτεμβρίου 2020.
  • την προμήθεια αστικού εξοπλισμού, πιστοποιημένων οργάνων παιδικής χαράς, βιβλιοθήκες και παιχνίδια για τον Παιδικό Σταθμό Χώρας, προϋπολογισμού 000€ που χρηματοδοτείτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Το έργο αποξήλωσης του εναέριου μετασχηματιστή και των καλωδίων δημοτικού φωτισμού, καθώς και την υπογειοποίησή τους στην Κοινότητα Χώρας χρηματοδοτούμενο από Ίδιους Πόρους.

Συνεχίζουμε το έργο μας με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι βελτιώνουμε την ποιότητα ζωή των Δημοτών μας, διασφαλίζουμε την βιωσιμότητα της περιοχής, κάνοντας πραγματικότητα τις δεσμεύσεις και το όραμά μας.»