Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας με το Πρόγραμμα ERASMUS+

Πέντε (5) μαθητές της Γ’ Λυκείου και 3 καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας, κατά το χρονικό διάστημα 02-08 Οκτωβρίου 2022,συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+/KA2 με τίτλο:”DO YOUR BEST!TAKE YOUR CHANCE”.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου Βασιλική Κουλιέρη, Σταματίνα Πετρόγιαννη, Ουρανία Χρήστου, Σκουρτσίδης Κανέλλος και Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος μαζί με τους συνοδούς τους Βασιλική Κέλλη, Νικολέττα Παναγιωτοπούλου και Θεοδόσιο Κουβάτση, συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από Τουρκία, Ρουμανία, Γαλλία και Ισπανία και όλοι μαζί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν οργανώσει μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής της Βόρειας Μακεδονίας, το Gjoce Stojcevski.

Οι δραστηριότητες αφορούσαν δημιουργικά sketches σχετικά με την ενότητα:”DON’T BE A BULLY!CREATIVE DRAMA” και την δημιουργία logo του προγράμματος.

Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μνημεία και αξιοθέατα όπως το Matka Kanyon, Skopje Fortrees Kale, το Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων και δοκίμασαν τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο 2023 η επίσκεψη των καθηγητών-εταίρων στην Καλαμάτα για τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου του προγράμματος. Προγραμματισμένες κινητικότητες μαθητών  για Ρουμανία και Τουρκία θα γίνουν τον Μάϊο και Σεπτέμβριο 2022.