Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Στον αντιπεριφερειάρχη η Ένωση γονέων Καλαμάτας για το πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών ενημέρωσε

Αιτήματα των γονέων των σχολικών μονάδων Σπερχογίας, Θουρίας και Αντικαλάμου, σχετικά με τη μεταφορά μαθητών μετέφεραν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο , εστιάζοντας κυρίως στο θέμα που έχει προκύψει και αφορά μαθητές που μετακινούνται από τον Αντικάλαμο και την Σπερχογεία προς τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Θουρία.

Όπως τόνισαν ότι πρόκειται για ένα μείζων θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα, καθώς προέχει η ασφάλεια των μαθητών, ζητώντας επίσης στην επίλυση να συμβάλει και το ΚΤΕΛ δημιουργώντας ένα ενδιάμεσο δρομολόγιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε στα μέλη της ένωσης ότι ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει κάνει επικοινωνία με το ΚΤΕΛ, μετά από παρέμβαση των διευθυντών γυμνασίου και λυκείου Θουρίας. Ενημέρωσε όμως ότι το περσινό δρομολόγιο εξυπηρετούσε μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι την φετινή χρονιά δεν γράφτηκαν στο σχολείο και το δρομολόγιο δεν υλοποιείται. Δεσμεύθηκε όμως, κατόπιν και της νέας πρότασης  να γίνει εκ νέου προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος.