Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Στον «πάγο» η ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι το τέλος του έτους

Μέχρι το τέλος του έτους παρατείνεται η αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η νέα παράταση που αφορά στον τρόπο τιμολόγησης, έχει ως σκοπό να διευκολύνει τους συμπολίτες μας, αλλά και τις εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, μεταβατικά, τους επόμενους μήνες», αναφέρει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Και αυτό, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο από τους Προμηθευτές και να υπάρχει η απαιτούμενη περίοδος ενημέρωσης για τους καταναλωτές, υπό την τήρηση των κανόνων διαφάνειας και ευκολότερης σύγκρισης των τελικών τιμών.

Μέχρι το τέλος του έτους παρατείνεται και ο μηχανισμός επιστροφής των υπερεσόδων στη χονδρική αγορά με νέα υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι θεσμικές παρεμβάσεις, οι οποίες ισχύουν από τον Ιούλιο του 2022, «έχουν αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα για την ενίσχυση των καταναλωτών μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και τη σταθεροποίηση των τιμολογίων».

Ο μηχανισμός επιστροφής των υπερεσόδων στη χονδρική αγορά έχει αποδώσει πάνω από 3,3 δισ. ευρώ έως σήμερα στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος του αυξημένου κόστους λόγω της ενεργειακής κρίσης για τους καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα στο Moneyreview.gr