Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Πετάει αλλού το… μπαλάκι για τους ΡΟΜΑ ο Νίκας -Καταλυτικές απαντήσεις από τους δημάρχους (video)

Το… μπαλάκι στους δήμους και μαζί και την αρμοδιότητα επιχειρεί να πετάξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με το ζήτημα των ΡΟΜΑ. Ο κ. Νίκας αν και ως δήμαρχος δεν έκανε τα όσα έπρεπε για το συγκεκριμένο ζήτημα, τώρα θυμήθηκε τον… Καλλικράτη, αλλά και να “πασάρει” τις εκτάσεις σε Μπιρμπίτα και Μακαρία στους δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, αντίστοιχα. 

Καταλυτικές οι απαντήσεις από τους δυο δημάρχους. Ο μεν κ. Αθανασόπουλος σημείωσε πως δεν μπαίνει σε… λογικές γκέτο, και, επανέλαβε την θέση του Δ.Σ. Μεσσήνης αλλά και τις πολιτικές που ήδη τρέχει, ο δε κ. Βασιλόπουλος μίλησε για συναρμοδιότητα και στάθηκε στις κινήσεις που ήδη έχουν γίνει προκειμένου να κριθεί του πως μπορεί να τρέξει η όλη προσπάθεια μετεγκατάστασης. Μάλιστα υπογράμμισε πως συντρέχουν μια σειρά από συνθήκες για να γίνει αυτό…

Γίνεται φανερό πάντως και από τον τρόπο και τις κινήσεις Νίκα το πως ο ίδιος επιχειρεί να ανοίξει και να διατηρήσει… πληγές στην σχέση του με το δήμο Καλαμάτας, σχεδόν, για όλα τα ζητήματα.

Τι απαντά ο δήμαρχος Καλαμάτας για την «Μπιρμπίτα»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υπόθεση της «Μπιρμπίτα» και της εκεί μετεγκατάστασης ΡΟΜΑ, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε:

«Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι προφανώς υπάρχει και συναρμοδιότητα.  Πραγματικά μας έχει στείλει η Περιφέρεια ένα έγγραφο που μας λέει ότι μας παραχωρεί τη Μπιρμπίτα, αν θέλουμε να την παραλάβουμε για να μπορέσει να γίνει εκεί η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ που βρίσκονται στην Αγία Τριάδα.

Μας έστειλε έγγραφο και ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης Φτώχειας, ο κ. Σταμάτης, κι εμείς απαντήσαμε σε αυτό το έγγραφο ότι θα πρέπει να μας πει πρώτα αν ο χώρος αυτός είναι κατάλληλος. Γιατί αν τον πάρουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δεν έχει κανένα νόημα. Ήρθε λοιπόν η απάντηση από τη Γενική Γραμματεία ότι μακροσκοπικά ο χώρος είναι κατάλληλος. Έτσι, λοιπόν εμείς έχουμε έτοιμο το έγγραφο προς την Περιφέρεια, ενώ έχουμε ήδη ειδοποιήσει την Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης Φτώχειας ότι είμαστε έτοιμοι να έρθει το κλιμάκιο το δικό τους, που όπως μας έχουν πει αποτελείται από τεχνοκράτες προκειμένου να συνεργαστούν με τις δομές του Δήμου Καλαμάτας για να ξεκινήσει η καταγραφή του προφίλ της κάθε οικογένειας που διαμένει στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. 

Θα προηγηθεί αυτό, λοιπόν, θα πάρουμε στα χέρια μας την έκθεση αυτή και μετά την έκθεση θα μιλήσουμε για ο,τιδήποτε άλλο. Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της Αγίας Τριάδας. Αν ο χώρος είναι κατάλληλος ή όχι ή αν μπορεί να γίνει μετεγκατάσταση, θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα: από την αδειοδότηση, από τη χρηματοδότηση, από τη βούληση των ανθρώπων εκεί».